Zomaar een verrassende ansichtkaart

Zelf ben ik erg slecht in het sturen van ansichtkaarten. Als we op vakantie zijn dan sturen we een ansichtkaart naar onze ouders als zelf niet op vakantie zijn. En naar wat mensen in onze omgeving die we regelmatig even spreken of wat helpen. De vakantieperiode is tof maar kan knap eenzaam zijn voor oudere mensen die door de warmte gelijk ook minder buiten kunnen komen dan de rest van het jaar.

Whatsapp heeft de functie van de ansichtkaart overgenomen. Bijna realtime contact om echte momenten te delen met de mensen die je lief zijn. Net zo leuk, sneller en veel goedkoper.

Ik kwam een boekje tegen dat het gevolg is van een uit de hand gelopen ansichtkaartenverzameling. Geinig, Groeten van het rode autootje (affiliatelink naar Bol.com) heet het boekje. Op alle kaarten staat een rode auto.

Eerlijk gezegd doen vakantieansichtkaarten mij niet zoveel. Zeker niet als ze pas binnenkomen als de verzender al lang en breed weer thuis zit. Fijn dat ze aan mij denken hoor, dat wel.

Maar pas kreeg ik een kaartje die echt onverwachts kwam. Een collega die midden in een lastige periode zit stuurde mij een ansichtkaart om mij en mijn gezin sterkte toe te wensen nu gebleken is dat mijn jaarcontract inderdaad niet wordt verlengd. Dat kaartje vond ik erg lief en het raakte mij dat iemand uit zijn eigen sores kan klimmen om aan een ander te denken.

Wat vaker een kaartje sturen ter bemoediging, misschien is dat wel een goed voornemen voor de komende periode.

 

Dit is een blog in het kader van de #bloghop van de Christelijke webloggers. Ron de Graaff heeft het thema ‘een ansichtkaart’ bedacht. Op zijn blog lees je het hoe en waarom en kan je ook alle inzendingen bekijken.

Chiel Voerman
volg mij!

Chiel Voerman

Echtgenoot | Vader | Christen | Blogger | Ik vind het leuk om met van alles en nog wat bezig te zijn. De rode lijn is steeds dat ik wil maximaliseren en inspireren. Wat goed is nog mooier maken.
Chiel Voerman
volg mij!

Latest posts by Chiel Voerman (see all)

Related Posts

  • Los van mijn twijfels raakt één zin mij in de lerareneed waartoe de Christelijke Hogeschool Ede het initiatief heeft genomen. Kinderen leren lief te hebben…
  • Anderhalve week geleden was ik op het mini-symposium van Hospice De Regenboog in Nunspeet. Deze kleinschalige zorgorganisatie bestaat nu 5 jaar en dat mocht natuurlijk…

Chiel Voerman

Echtgenoot | Vader | Christen | Blogger | Ik vind het leuk om met van alles en nog wat bezig te zijn. De rode lijn is steeds dat ik wil maximaliseren en inspireren. Wat goed is nog mooier maken.

Eén gedachte over “Zomaar een verrassende ansichtkaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jij kan mij vast helpen!

Helaas kan mijn jaarcontract om financiële redenen niet verlengd worden. Ik werk nu als part-time online communicatiemedewerker voor een goed doel/patiëntenvereniging en ik zou het leuk vinden om nog een paar jaar in zo’n soort functie te werken.

Jij kent mijn blogs en dus ook mijn manier van denken. Als je een plek weet waar ik een rol kan spelen? Ik hoor graag van je! chiel@chielvoerman.nl