Home » Blog » Zomaar een verrassende ansichtkaart

Zomaar een verrassende ansichtkaart

ansichtkaart

Zelf ben ik erg slecht in het sturen van ansichtkaarten. Als we op vakantie zijn dan sturen we een ansichtkaart naar onze ouders als zelf niet op vakantie zijn. En naar wat mensen in onze omgeving die we regelmatig even spreken of wat helpen. De vakantieperiode is tof maar kan knap eenzaam zijn voor oudere mensen die door de warmte gelijk ook minder buiten kunnen komen dan de rest van het jaar.

Whatsapp heeft de functie van de ansichtkaart overgenomen. Bijna realtime contact om echte momenten te delen met de mensen die je lief zijn. Net zo leuk, sneller en veel goedkoper.

Ik kwam een boekje tegen dat het gevolg is van een uit de hand gelopen ansichtkaartenverzameling. Geinig, Groeten van het rode autootje (affiliatelink naar Bol.com) heet het boekje. Op alle kaarten staat een rode auto.

Eerlijk gezegd doen vakantieansichtkaarten mij niet zoveel. Zeker niet als ze pas binnenkomen als de verzender al lang en breed weer thuis zit. Fijn dat ze aan mij denken hoor, dat wel.

Maar pas kreeg ik een kaartje die echt onverwachts kwam. Een collega die midden in een lastige periode zit stuurde mij een ansichtkaart om mij en mijn gezin sterkte toe te wensen nu gebleken is dat mijn jaarcontract inderdaad niet wordt verlengd. Dat kaartje vond ik erg lief en het raakte mij dat iemand uit zijn eigen sores kan klimmen om aan een ander te denken.

Wat vaker een kaartje sturen ter bemoediging, misschien is dat wel een goed voornemen voor de komende periode. Er hoeft niet eens altijd een postzegel op.

Dit is een blog in het kader van de #bloghop van de Christelijke webloggers. Ron de Graaff heeft het thema ‘een ansichtkaart’ bedacht. Op zijn blog lees je het hoe en waarom en kan je ook alle inzendingen bekijken.

Vertel het verder!
Tags:

1 reactie op “Zomaar een verrassende ansichtkaart”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *