Home » Blog » Hoe onzeker word jij van de foto van een ander?

Hoe onzeker word jij van de foto van een ander?

word jij onzeker van de foto van een ander

Hoe onzeker word jij van de foto van een ander? Hoe gevoelig ben jij als het gaat over je uiterlijk? Ben jij tevreden met hoe je er uit ziet? Of ben je vreselijk jaloers op al die mensen die de discipline kunnen opbrengen om iedere week naar de sporthal te gaan of die hun rondje rennen door weer en wind?

Er is een mooi onderzoek uitgevoerd over het effect van foto’s van slanke gespierde mannen op mannen. En het blijkt dat mannen er net zo gevoelig voor zijn als vrouwen voor foto’s van slanke jeugdige sportieve dames. We worden er ontevreden en meer depressief van. Op Marketingfacts verscheen er een blog over.

Interessant verschil is dat de man sneller geneigd is ook te vechten voor zo’n strakke buik en dat de vrouw de moed opgeeft en zich overgeeft aan frusti-eten.

Mooi onderwerp dit? Gerelateerd aan de hulpverlening maar ook aan de sociale Media. Want hoe gaan we hier mee om?

Qua hulpverlening kunnen we nuchter zijn. Ik wil je met alle plezier helpen om je meer tevreden te voelen over je buik. Er zijn veel logische redenen waarom je zo’n buik hebt. Ik heb er zelf ook één en ik heb er vrede mee. Het is nu even zo.

Maar ik kan je misschien ook helpen om je echt béter te voelen. Soms ben je echt te dik, maar ook veel jongeren of jong volwassenen zijn niet te dik en voelen zich wel vet. Dat is jammer. Herken je dat? Dat zijn dan onterechte gedachten die oneerlijke gevoelens met zich mee brengen. En zo kom je in een vicieuze cirkel terecht.

En dat verdien je niet. Eens sparren samen?

Ook als je eens hulp nodig hebt bij het vormgeven van je website kan ik je helpen!

Vertel het verder!

1 reactie op “Hoe onzeker word jij van de foto van een ander?”

  1. Ga eens naar het strand of zwembad en observeer de mensen daar. Dat zijn echte mensen, geen tv glamour. Dat is een stuk minder erg voor je zelfrespect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *