Home » Blog » Hou ‘t even simpel – Wijkteam

Hou ‘t even simpel – Wijkteam

Zodra gemeenten weer inhoudelijk naar de problematiek en ‘things to do’ gaan kijken binnen hun gemeente valt de grens weg tussen wmo, pgb, jeugdzorg. Dan komen er oplossingen en mogelijkheden. En deze zijn nog goedkoop ook. Hou’t even simpel, organiseer een wijkteam.

Lees eens verder in de blog van Raf Daenen dat ik vandaag tegen kwam. Dan hoef ik zijn woorden niet verkeerd te interpreteren én blijven ze voor zijn rekening.

De grote lijnen passen in de manier waarop ik zelf al jaren werk. Een probleem van een jongere past nooit in één categorie. Het is nooit alleen jeugdzorg of alleen sociale dienst. Als je een jongere bespreekt in een overleg zitten er vaak wel 7 mensen aan de tafel van verschillende organisaties. Het onderwijs zou dus ook aanwezig moeten zijn in een wijkteam of er moeten in ieder geval korte lijntjes zijn. Als school begeleiding nodig heeft zou een jongere snel geholpen moeten kunnen worden. Omdat schoolgang belangrijk is.

Een wijkteam kan een mooie oplossing zijn om dicht bij de mensen te blijven. Als iemand met een probleem komt zijn ze altijd direct op de goede plek. Want we kunnen er iets mee. Met elkaar.

Lees ook eens het blog ‘zorgprofessional in de school‘.

Vertel het verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *