Wie ben ik

creatieve generalist in Harderwijk, jongerencoach, coach voor hoogbegaafde jongeren, online tekstschrijver, online marketeer, sociale media, websitebeheerderIk ben een creatieve generalist in Harderwijk. Mijn naam is Chiel Voerman(1977), geboren in Harderwijk en via Zuidlaren, Nunspeet en Breukelen sinds 2010 ook weer woonachtig in Harderwijk. Getrouwd met Corrieke en samen hebben we drie prachtige kinderen.

We zijn lid van de Nederlands Gereformeerde Kerk in Ermelo. Dit laatste vertel ik erbij omdat het feit dat ik christen ben niet te negeren is op deze website.

Terugkijkend heb ik allemaal interessante banen gehad. Heel verschillend en toch hadden ze een gemene deler: maximaliseren en inspireren.

Creatieve generalist in Harderwijk

Het woord creatieve generalist kwam ik tegen in een Facebookgroep. Ik herken de manier van denken en leven van dit ‘soort’ mensen. Het liefst in alle vrijheid en het liefst net wat buiten de lijntjes. Soms gaat mijn doen sneller dan mijn denken, maar vaak ook precies andersom: dan heb ik alle tijd nodig om iets uit te denken maar dan staat het daarna ook als een huis. In mijn hoofd is het een soort mind-map, allemaal lijntjes die allerlei onderwerpen, ervaringen, kennis en onmogelijkheden met elkaar verbinden. Snel denken en gevoelig zijn voor indrukken hoort daarbij.

Mijn cv is een echte creatieve generalisten cv. Ik heb regelmatig gemerkt dat mensen tijdens sollicitatiegesprekken niet kunnen begrijpen dat ik deze diversiteit aan activiteiten echt allemaal gedaan heb. Bij zulke mensen hoef ik ook niet te werken, we zullen nooit goed samen kunnen werken.

Zo werkte ik als ambulant hulpverlener binnen de GGZ, als groepsleider bij Philadephia. Veel ervaring opgedaan met bijvoorbeeld autisme in verschillende uitingsvormen. Ik werkte acht jaar op een school voor voortgezet onderwijs waar ik het heerlijk naar mijn zin had. Ik was leerlingbegeleider en zorgcoördinator, later ook invaldecaan en uiteindelijk werd mijn functie ‘Teamleider Zorg en Onderwijs’ omdat ik alles coördineerde op het gebied van leerlingbegeleiding, absentie en decanaat. Ik was een korte tijd tutor in het hbo en als zelfstandige was/ben ik jongerencoach en online tekstschrijver/online marketeer/virtual assistent.

Kalenderjaar 2018 was het jaar dat ik een serieuze stap maakte richting de communicatiewereld. Gewoon om eens te kijken of het iets voor mij is en of dat wat ik thuis als zelfstandige redelijk kon uitvoeren ook stand zou houden binnen een organisatie. Dus dit jaar ben ik online communicatiemedewerker/online marketeer bij een patiëntenvereniging. Ik vind het leuk om met verschillende dingen bezig te zijn en de website en vindbaarheid van de patiëntenvereniging beter te maken.

Mijn levensthema’s

Als creatieve generalist geloof ik dat mijn leven geleid wordt door thema’s die zo groot zijn dat ik ze niet kan negeren. Mijn blogs gaan daarover, maar op deze gebieden ben ik ook in te zetten als freelancer of werknemer.

 • Kerk en geloof: ik geloof in God en regelmatig moet ik daar even over schrijven. Omdat ik iets moois heb ontdekt dat ik wil doorgeven. Of omdat iets binnen geloven en de kerkwereld mij ernstig raakt.
 • Hoogbegaafdheid: hoogbegaafdheid of meerbegaafdheid kom ik steeds vaker tegen. Ik herken jongeren met hoogbegaafdheid snel en dan heb ik het vooral over de onderpresteerders. Ik voel mij verwant met deze jongeren en ik herken de ‘problematiek’ ook binnen mijn eigen gezin. Lees eens het tweedelige verslag van het boek over hoogbegaafdheid.
 • Rechtvaardigheid: zo’n ander thema waar ik steeds tegenaan loop. Ik krijg veel energie van onrechtvaardigheid en ik wil mij er voor inzetten dat de boel weer recht komt te staan.
 • Jongeren: Het is genieten om een stuk met jongeren mee te mogen lopen. Daar kan ik veel van leren. Het leuke van jongeren en studenten is dat ze vaak denken in concepten en stellig heden. Dat maakt het leuke gesprekspartners, past bij mijn prikkelende stijl.

Waar kan je mij voor benaderen?

 • Voor een baan of klus op het gebied van bovenstaande thema’s binnen scholen, kerken en goede doelen organisaties.
 • Voor een communicatiebaan binnen goede doelen of zorgorganisaties
 • Iets wat ik zelf nog niet bedacht had maar wat volgens jou heel goed bij mij zou kunnen passen.

Volg mij

 

Neem contact op

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Related Posts

 • Dit is het eerste blog in een serie 'portret'. Camilo wil graag iets schrijven over adoptie. En nog specifieker over zijn adoptie. Adoptie, is God…
 • Vlak voor de meivakantie was ik als begeleider mee met hoogbegaafde leerlingen in het museum. Mijn zoontje zit in een 'particuliere' plusklas die buiten het…
 • Eerder schreef ik even een kleine column over een student die ik was tegengekomen. Of eigenlijk, de jongeren die ik steeds tegenkom en die meerbegaafd/hoogbegaafd…
Vertel het verder!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •