Leer mij kennen

Ik ben een creatieve generalist in Harderwijk. Mijn naam is Chiel Voerman(1977), geboren in Harderwijk en via Zuidlaren, Nunspeet en Breukelen sinds 2010 ook weer woonachtig in Harderwijk. Getrouwd met Corrieke en samen hebben we drie prachtige kinderen.
Vanaf het Gymnasium ben ik via het atheneum afgezakt naar de havo en daar netjes na vijf jaar vo een diploma gehaald. Daarna werd ik aangenomen op de Pabo, maar ineens benauwde mij dat erg. Dus ben ik het tussenjaar van de Evangelische Hogeschool gaan doen. Daar haalde ik mijn Journalistiek propedeuse. Toen naar Zwolle om daar de SPH te doen aan wat toen nog de Gereformeerde Hogeschool heette.

We zijn lid van de Nederlands Gereformeerde Kerk in Ermelo. Dit laatste vertel ik erbij omdat het feit dat ik christen ben niet te negeren is op deze website.

Terugkijkend heb ik allemaal interessante banen gehad. Heel verschillend en toch hadden ze een gemene deler: maximaliseren en inspireren.

Zo werkte ik als ambulant hulpverlener binnen de GGZ, als groepsleider bij Philadephia. Veel ervaring opgedaan met bijvoorbeeld autisme in verschillende uitingsvormen. Ik werkte acht jaar op een school voor voortgezet onderwijs waar ik het heerlijk naar mijn zin had. Ik was leerlingbegeleider en zorgcoördinator, later als inval-. decaan en uiteindelijk werd mijn functie ‘Teamleider Zorg en Onderwijs’ omdat ik alles coördineerde op het gebied van leerlingbegeleiding, absentie en decanaat.
Ik was een korte tijd tutor in het hbo en toen heb ik zelfs wat colleges gegeven over chaos en studeren. Al die tijd was ik ook zelfstandig jongerencoach en tekstschrijver.

Kalenderjaar 2018 was het jaar dat ik een serieuze stap maakte richting de communicatiewereld. In een tijdelijke baan kon ik uitzoeken of het werken als (online) communicatiemedewerker in dienstverband iets voor mij is. Ik vond het leuk om met verschillende dingen bezig te zijn en de website en vindbaarheid van de patiëntenvereniging beter te maken. Ik merkte wel dat ik het contact met mensen een beetje miste in deze baan.
Daarom ben ik blij dat ik vanaf 2020 weer een baan heb binnen een school voor voortgezet onderwijs. Als leerlingbegeleider deze keer, dus ik mag weer een bijdrage leveren aan het passend onderwijs.

Rijtje

 • Man
 • 1977
 • getrouwd
 • vader van 3 kinderen,
 • leerlingbegeleider
 • freelance jongerencoach
 • freelance communicatiemedewerker
 • blogger
 • christen

Mindmap

In mijn hoofd is het een soort mind-map, allemaal lijntjes die allerlei onderwerpen, ervaringen, kennis en onmogelijkheden met elkaar verbinden. Snel denken en gevoelig zijn voor indrukken hoort daarbij.

Creatieve generalist in Harderwijk

Deze website is een afspiegeling van hoe ik ben. En dat is redelijk veelzijdig, redelijk eigenwijs en tegelijk bescheiden, snel denkend, kritisch en in principe vrolijk. Hier gaat het voornamelijk over onderwerpen als passend onderwijs, leerlingen, hoogbegaafdheid, prikkelgevoeligheid.

Mijn schoolcarrière was best typisch voor snelle leerlingen, hoogbegaafdheid was in mijn schooltijd nog niet ontdekt. Leerlingenzorg sowieso niet. Dit verklaart waarom ik jongerencoach en leerlingenbegeleider ben geworden: jullie verdienen het beter. Het woord creatieve generalist kwam ik tegen in een Facebookgroep. Ik herken de manier van denken en leven van dit ‘soort’ mensen. Het liefst in alle vrijheid en het liefst net wat buiten de lijntjes.
Soms gaat mijn doen sneller dan mijn denken, maar vaak ook precies andersom: dan heb ik alle tijd nodig om iets uit te denken maar dan staat het daarna ook als een huis.

Mijn levensthema’s

Als creatieve generalist geloof ik dat mijn leven geleid wordt door thema’s die zo groot zijn dat ik ze niet kan negeren.

 • Kerk en geloof: ik geloof in God en regelmatig moet ik daar even over schrijven. Omdat ik iets moois heb ontdekt dat ik wil doorgeven. Of omdat iets binnen geloven en de kerkwereld mij ernstig raakt.
 • Hoogbegaafdheid: hoogbegaafdheid of meerbegaafdheid kom ik steeds vaker tegen. Ik herken jongeren met hoogbegaafdheid snel en dan heb ik het vooral over de onderpresteerders. Ik voel mij verwant met deze jongeren en ik herken de ‘problematiek’ ook binnen mijn eigen gezin. Lees eens het tweedelige verslag van het boek over hoogbegaafdheid.
 • Rechtvaardigheid: zo’n ander thema waar ik steeds tegenaan loop. Ik krijg veel energie van onrechtvaardigheid en ik wil mij er voor inzetten dat de boel weer recht komt te staan.
 • Jongeren: Het is genieten om een stuk met jongeren mee te mogen lopen. Daar kan ik veel van leren. Het leuke van jongeren en studenten is dat ze vaak denken in concepten en stellig heden. Dat maakt het leuke gesprekspartners, past bij mijn prikkelende stijl.