Home » Blog » Dat is een handige nieuwsbrief

Dat is een handige nieuwsbrief

welke nieuwsbrieven worden echt gelezen

Het fenomeen nieuwsbrief moet je volgens mij niet overschatten. Ik lees heel veel leesbrieven helemaal niet. Tenminste, niet echt. Ik geef ze geen voorrang, lees alleen de koppen. Maar welke nieuwsbrieven worden gelezen? (De links in dit artikel zijn affiliatelinks, van de opbrengst kan ik hopelijk een maand hosting betalen)

Echte betrokkenheid in je nieuwsbrief

Van sommige goede doelen of bedrijven wil ik best op de hoogte blijven van nieuwtjes. Maar het moet mij niet te veel tijd kosten. Zeker bij goede doelen heb ik de voorkeur voor een digitale nieuwsbrief boven het kleurenmagazine. Laat de sponsors van dat blaadje maar een gift doen denk ik dan. Scheelt een paar centen.

Er moet sprake zijn van echte betrokkenheid wil ik de nieuwsbrief lezen. Dat merk ik bijvoorbeeld bij de nieuwsbrief van onze kerk. Die wordt gelezen door 100% van de ontvangers. 73% leest hem ook echt intensief. Ook de nieuwsbrief van de organisatie waar ik vrijwilligerswerk voor doe wordt goed gelezen. Mensen houden ervan ergens bij te horen, daarom wordt die nieuwsbrief gelezen.

Echte interesse

Welke nieuwsbrieven worden gelezen? Door mij de nieuwsbrieven die antwoorden geven op de vragen die ik heb. En soms zelfs op vragen die bij mij nog niet naar boven zijn gekomen maar waarvan ik het antwoord dus wel goed kan gebruiken.

Weet je welke nieuwsbrief ik altijd lees? Die van de Welkoop! Ik kon namelijk aangeven over welke onderwerpen ik nieuwtjes wilde lezen. Over huisdieren, een siertuin of juist over schapen of werkkleding.

Nu heb ik net als veel andere huisvaders een klein stukje land achter mijn huis. En daar ligt een grasveld op waar precies drie kinderen op kunnen spelen zonder dat ze elkaar hoeven aan te raken. En die nieuwsbrief vertelt mij precies wanneer ik kalk aan de grond moet toevoegen (afgelopen weken) en wanneer ik moet gaan bemesten.

Ook krijg ik door wanneer ik het beste de Lavendel kan snoeien en waarom ik de Bolhortensia’s beter pas in het voorjaar een kopje kleiner kan maken.

Overigens, je kan je ook inschrijven voor de Gazonwekker, das helemaal mooi.

Gunfactor

De nieuwsbrief van de Welkoop geeft mij dus iets wat ik nodig heb. En hierdoor gun ik de winkel omzet als ik inderdaad die kalk of mest ga aanschaffen.

Wat zou jij kunnen weggeven zodat je nieuwsbrief echt gelezen gaat worden?

Wil je nog meer tips lezen? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief, dan komen ze vanzelf voorbij in je mailbox.

Vertel het verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *