Home » Blog » Wandelend je website maken

Wandelend je website maken

wandelend je website maken

Jouw website maken, heb je er al eens over nagedacht hoe je dat gaat aanpakken? De plannen voor je eigen praktijk of onderneming zijn er maar nu de invulling nog. Er zijn veel zelfstandige ondernemers in jouw buurt te vinden die je daar prima mee helpen kunnen.

Hobbel 1: Zelfstandige durven worden

Het valt mij op dat veel zelfstandige ondernemers, zelfstandige hulpverleners, zelfstandige verpleegkundigen voor zichzelf begonnen zijn omdat ze aanliepen tegen de grenzen van de organisaties waar ze werkten. Tegen de bureaucratie, tegen het uurtje factuurtje rennen.

Als ZZP maar vaak ook als kleine zorgorganisatie heb je andere ideeën over omgaan met geld, over de bejegening van cliënten, over de speerpunten.

De zelfstandigen die ik de afgelopen jaren gesproken heb zijn heel vaak moe gestreden in het systeem. Moe omdat ze de wereld van de grote organisaties niet begrijpen. Omdat ze er niet in passen. Veel van hen die ik tegenkwam lijken hoogbegaafd, hooggevoelig en in ieder geval zelfstandige en creatieve denkers. En die worden uitgeblust als ze te lang in een wereld leven waarin ze niet passen, waarin ze niet tot hun recht komen. Ze voelen zich dom en beroofd van idealen.

Terwijl ze zo waardevol zijn voor de wereld! Want bureaucratie en volgzaamheid zijn niet normaal. En als het niet bij jou past als kleine zorgorganisatie of als zelfstandige hulpverlener, dan past het ook niet bij heel veel mensen die jouw hulp en begeleiding goed kunnen gebruiken.

Hobbel 2: website maken

Website maken noem ik hier hobbel 2 omdat ik niet meer hobbels ga bespreken in deze blog. Voor deze hobbel heb ik namelijk de oplossing. Waar denk je aan als je denkt aan het bekendmaken van je praktijk of onderneming? Hoe ga je dat doen? Folderen? Flink netwerken? Een advertorial of persbericht in de plaatselijke krantjes? Dat kan allemaal goed zijn. En toch,…de meeste klanten zoeken naar hun oplossingen via het internet. Een goede vindbaarheid en een duidelijke website is dus eigenlijk best nodig. Maar hoe pak je dat aan in de veelheid van mogelijkheden.

Wandelend je website maken

Als jij graag een praktijk wilt starten of als je even een doorstart nodig heb wil ik jou helpen om je drijfveren terug te vinden en te formuleren. Wat vind jij? Wat wil jij? Wat kan jij? En wat ga je dus doen? Omdat ik ook een praktijk voor (jongeren)coaching heb is de stap naar wandelend schrijven voor mij heel klein. En praten en nadenken is waarschijnlijk ook jouw taal.

Samen komen we er achter of een website voor jou het goede middel is. Of dat je beter af bent met een goede Facebookpagina of community. Dit hangt uiteraard af van jouw doelgroep en je diensten. En wat voor website gaan we dan maken.

Gaan we dit leuke spannende proces samen aan? Hier kan je lezen wat ik schrijf over website maken.

Vertel het verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *