Home » Sociale media en website voor de zorgsector

Sociale media en website voor de zorgsector

De afgelopen jaren zijn sociale media en website voor de zorgsector ook onmisbaar geworden. En hoewel beiden niet meer weg te denken zijn doen veel zelfstandige hulpverleners en kleine zorginstellingen dat wel. Ze zijn afwezig op de sociale media en hun website ziet er gedateerd uit.

Opboksen tegen grote zorginstellingen

Zorginstellingen en hulpverleners worden wel gevonden door cliënten omdat de huisarts of een praktijkondersteuner hen doorverwijst. En zo lijkt de website voor de zorgsector minder belangrijk. Maar dat is maar schijn. Als kleine zorginstelling en als zelfstandige hulpverlener wil je ook gevonden worden zonder doorverwijzing.

Als hulp- of zorgverlener ben je niet je onderneming begonnen om je bezig te houden met teksten en websites. Toch mag de website voor de zorgsector ook geen sluitpost zijn. Een communicatiemedewerker in dienst nemen is vaak te duur. De oplossing zit hem dus in een externe professionals.

Waarom is die goede website belangrijk

Met de website maak je jezelf vindbaar op internet. Maar nog belangrijker is het dat de website kan bepalen hoe mensen naar jouw onderneming of instelling kijken. De ziel van de ondernemer brengt leven in de onderneming en maakt dat de bezoekers van de website jouw klanten worden.

  • Cliënten gaan graag in zee met kleine zorginstellingen.
  • Cliënten willen serieus genomen worden door een persoonlijke website.
  • Evenementen krijgen de aandacht die ze verdienen .
  • Een website met regelmatige nieuwsberichten laat zien het een levendige onderneming is.
  • Bezoekers van je website weten heel goed wat hip en ouderwets is als ze websites bekijken.
  • Websites voor de zorgsector moeten bijgehouden worden omdat regelgeving snel kan veranderen.
  • Cliënten zien vaak door de bomen het bos niet, neem ze aan de hand en leidt hen door de regelgeving, dan heb je een streepje voor.
  • Lees hier hoe het erbij staat met de sociale media van zorginstellingen.