Home » Blog » Website aanpassen

Website aanpassen

website aanpassen als zzp'er nieuwe content schrijven op je website

Vandaag had ik een afspraak met een opdrachtgever waarvoor ik eerder een website gemaakt heb. Hij heeft geen abonnement bij mij omdat zijn vrouw de meeste tekstuele wijzingen aanbrengt. Maar vandaag kwam hij omdat hij de website aanpassen wil aan een nieuwe doelgroep.

Als ondernemer een nieuwe doelgroep

Als je als zzp’er lekker aan het werk bent dan blijkt soms ineens dat je een nieuwe doelgroep hebt aangeboord. Terwijl je eerst veel werkte voor zakelijke ondernemingen zit je ineens midden in het onderwijs. Vanwege gunstige regelingen vanuit de overheid bijvoorbeeld. Maar het kan ook zijn dat je als ondernemer verder bent gegroeid en je je lekkerder voelt bij een nieuw soort klanten en werkzaamheden. Dan is het tijd om je website aan te passen.

Nieuwe content schrijven

Als de sfeer van je werkzaamheden heel anders is geworden moet je misschien de koppen op je website aanpassen. Of de introductietekst wil je net wat meer richting je nieuwe doelgroep schrijven. Soms is terminologie sectorbepaald. Waar de ene sector spreekt over ‘personeelswerk’, heeft de andere het vooral over ‘HR’ bijvoorbeeld. Bijscholing heet soms persoonlijke ontwikkeling.

De foto’s op je website aanpassen

Een zakelijke doelgroep vraagt andere kleuren en foto’s dan een zorgzame doelgroep. Mensen in het onderwijs zullen niet aangetrokken worden door foto’s van kantoortuinen. En verpleegkundigen hebben vaak niets met computers. Soms is het tijd om als ondernemer je website aan te passen aan je nieuwe doelgroep.

Aangepaste website en nieuwe content geeft een boost

In mijn beleving geeft het aanpassen van je website en het herschrijven van content weer een boost in je ondernemerszin. Je hebt weer eens alles op een rij gezet en je ontdekt weer duidelijker in welk gat jij precies past met je onderneming. En wie weet helpt het je ook om weer helder te krijgen waarom je zzp’er geworden bent. Hier doe ik het voor! Deze doelgroep wil ik van dienst zijn.

Voor de tekstschrijver is het ook leuk

Voor de tekstschrijver en websitebouwer is het ook leuk om te horen hoe de website het doet. En of er genoeg klanten via het contactformulier binnen komen. Loopt alles naar wens? Zijn er aanpassingen te doen aan de website of worden de updates netjes geïnstalleerd. Het scherpt mij als online tekstschrijver en websitebouwer in ieder geval altijd weer. Ook ik denk: ja, voor deze mensen doe ik dit werk. Door mijn werkzaamheden kan die collega ZZP’ er doen waar hij goed in is.

Zal ik jouw website tegen het licht houden?

Ben jij de laatste tijd niet meer zo tevreden over je eigen website? Ik wil er met alle plezier naar kijken en eventueel wat wijzigingen doorvoeren. En als jij je website eigenlijk wat verwaarloost is het slim om een abonnement afte sluiten. Dan is je website altijd up-to-date en loopt hij ook geen beveiligingsrisico’s.

Vertel het verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *