Home » Blog » Moet ik een website?

Moet ik een website?

moet ik een website? laat mij die website maken in Harderwijk

Wat wil ik met mijn website? Moet ik een website? Ik wil een website! Maar waarom zou ik mijzelf zo bloot geven op het internet? En hoe gaan andere mensen om met de informatie die ik prijsgeef? (Update 2020: ik ben niet meer beschikbaar als tekstschrijver)

Moet ik online?

Moet je online met je onderneming? Je bent naar de kamer van koophandel geweest, je hebt jezelf ingeschreven als ZZP’er en nu verwacht iedereen dat je ook gelijk een website maken gaat. Wil je dat eigenlijk wel? Straks ga je ineens iets heel anders doen met je tijd en moet je die hele site weer over de kop gooien. Nu ben ik zzp’, maar ik voel mij in mijn nakie gezet. Herken je dat?

Wil jij een website?

Je kan wegrennen voor al de lastige dingen die je tegenkomt. Maar waarschijnlijk komen die lastige dingen dan gewoon achter je aan. Ze zitten in je hoofd immers. Omdat ze daar horen te zitten. Omdat je moet nadenken over lastige dingen. Maar,…

Veel dingen zijn lastig. Maar niet alles is lastig voor iedereen. Analyseren van je eigen gedachten is lastig om zelf te doen. Daar heb je een ander voor nodig. En nu denk jij natuurlijk dat ik het over mijzelf heb? Goed geraden!

Wie gaat jouw website maken?

Pas was ik in gesprek met twee zelfstandige zorgondernemers.  Ze wilden een website lanceren voor hun zorgorganisatie. Onze kennismaking liep uit op een leuk gesprek waarin we het hadden over onze eigen wensen en verlangens. Een boeiend gesprek over de hulpverlening en alles wat we daar niet fijn in vinden. Over het schrijven van websites en alles wat we daarin niet willen. Over klanten die we niet willen. Over klanten die we wel willen. We hadden het over onze drijfveren. Wat houdt ons op gang?

Door het gesprek heb ik mijn sterke kanten verder kunnen formuleren en herkennen en zij hebben hun missie en zorgorganisatie nog eens goed tegen het licht gehouden: is dit wat we willen met onze zorgonderneming? Dekt de naam de lading eigenlijk nog wel? En is die naam wel handig als naam van de website?

Samen gaan we die website maken

Ik merk dat ik het meest geniet als het schrijven van de website een co-creatie is. Samenwerken. Ieder zijn stuk. Denken, schrijven, ontwikkelen, analyseren, bemoedigen, aanscherpen. Af en toe een belletje, een Whappie of een mailtje en beide partijen kunnen weer door.

Het is normaal dat je het even niet ziet zitten als ondernemer. Als je niet aan je teksten toekomt omdat je druk bent met het binnenhalen van klanten of het vormgeven van producten. Geeft niets! Zodra je hulp zoekt kan je weer verder.

En ik vind het heerlijk juist die combinatie van schrijven en bemoedigen/coachen. Want dat is hoe ik in elkaar zit. Want ‘wat wil ik met mijn website?” denk ik zelf ook nog iedere dag. En veel van de klanten die ik tot nu toe heb gehad vinden het ook prettig. Die eten hun sinaasappel op terwijl ze nog aan het schillen zijn. Die wassen hun haar terwijl de douche nog stroomt. Die gaan aan de slag en merken onderweg wat hun doelen zijn. Past niet bij iedereen, maar past het bij jou, dan pas jij bij mij.

Vertel het verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *