Home » Blog » Wat deden mijn blogs in 2018

Wat deden mijn blogs in 2018

Meest gelezen blogs in 2018

Dit jaar doe ik eens mee met de bloggertraditie: terugkijken naar wat je blogs het afgelopen jaar gedaan hebben qua lezers en reacties. Meestal ben ik niet zo met mijn statistieken bezig maar zo af en toe duik ik er even in.

Feit is dat mijn blog nu ook weer niet door vreselijk veel mensen intensief gevolgd wordt al stijgt het aantal vaste lezers wel. Feit is wel dat de blogs die geschreven zijn voor de #bloghop wel het meest gelezen zijn. Die zijn ook het vaakst gedeeld, ook door mijzelf.

Update mei 2019. Ondertussen heb ik mijn ‘reli-blogs’ weer op een aparte website gezet. Dus de links hieronder gaan af en toe naar die nieuwe website www.chielvoermanblog.nl toe.

Meest gelezen blog in 2018

Het blog dat het vaakst gelezen is in 2018 is het blog ‘Wat is het tegenovergestelde van kwetsbaar? ‘. Dit blog is geschreven voor de bloghop over het thema ‘kwetsbaar’. Mijn conclusie is dat het tegenovergestelde van kwetsbaarheid wel eens macht zou kunnen zijn. Bij dit blog viel het op dat er veel lezers waren die lazen vanaf hogescholen.

Hierna had het blog ‘Ga met God en Hij zal met je zijn‘ veel kijkers. Dit blog heb ik geschreven op 1 januari 2017. Een echt Nieuwsjaarsblog dus. Het viel op dat dit blog veel gevonden werd rond momenten dat je dit lied graag wil zingen. Rond de eeuwigheidszondag bijvoorbeeld.

Blogs in de eerste helft van 2018

Ik blog vaak een beetje met de seizoenen mee. Dus als onderwerpen actueel zijn dan blog ik daarover. Het is leuk om te merken dat mensen ook juist rond die tijd actief op zoek zijn naar informatie over die actuele onderwerpen. Zeker als het gaat over onderwijs is daar wel een cyclus in te zien. Het is redelijk voorspelbaar wanneer de cito toets bijvoorbeeld weer in het nieuws komt en wanneer de voortijdige studiestoppers in het hbo en op de universiteit.

In de eerste helft van het jaar vallen de Paasdagen. Daarom is het niet raar om in mijn statistieken te zien dat het blog ‘The Passion in Nunspeet‘ het eerste half jaar het meest gelezen blog is. Nog boven de blogs die ik hierboven al noemde.

Tweede helft van 2018

In de tweede helft van 2018 was het meest gelezen blog het blog over de kwetsbaarheid. Maar snel daarna kwam ‘Hechtingsproblemen op school‘. Enigszins voorspelbaar omdat dit de periode is waarin problemen op school bovenkomen en mensen dus op zoek gaan naar informatie en oplossingen. Dit blog schreef ik al in 2015 om de schrijver van het boek ‘Monster in de klas’ een handje te helpen met de promotie van haar boek.

Hierna drongen ‘Dichter bij God leven, hoe kom je daar‘ en ‘Jezus onze niet zo lieve Heer‘ om voorrang.

Aan welk blog verdiende ik het meeste geld

Af en toe verdien ik een paar centen aan een blog vanwege de affiliatieinks die in de advertenties zitten. Het is niet de bedoeling om veel geld te verdienen aan dit blog, maar het is wel fijn als de kosten eruit gehaald kunnen worden. Zo af en toe lukt dat eens een jaar. Dit jaar hebben verschillende mensen het boek ‘Hoogbegaafde Volwassenen’ aangeschaft bij Bol.com via mijn blog. Dit naar aanleiding van mijn twee blogs over dit boek. Hier en hier kan je ze lezen. Het tweede is meer reflectief.

Welk blog deed de meeste stof opwaaien?

De meer ‘professionele’ blogs over onderwijs, jongeren en hoogbegaafdheid zijn vaak gedeeld via LinkedIn en Twitter. Het is fijn om te merken dat je af en toe een snaar raakt en mensen de inhoud van je blogs herkenbaar vinden. ‘Scholen moeten niet te leuk doen met dit warme weer‘ is zo één die herkenning gaf.

Mijn ‘reli-blogs’ deel ik vooral via Facebook en niet via LinkedIn. Altijd lastig om daar keuzes in te maken. Ik wil bij LinkedIn liever bekend staan als coach en communicatieman.

Bij de reli-blogs was denk ik het blog over ‘Zo zijn onze manieren‘ aardig spraakmakend. En ‘Jezus onze niet zo lieve Heer‘ natuurlijk ook, die is nog best recent maar echoot nu nog wat door.

Nieuwe plannen voor 2019

Eind 2017 zette ik twee websites over naar deze website. Op eigen naam bloggen was in het begin best een beetje spannend. Maar het bevalt mij wel om alle onderwerpen en thema’s gewoon in één blog te houden. Behalve dan de website die bij het tekstschrijven hoort, die blijft voorlopig op zichzelf.

In het nieuwe jaar blijf ik bloggen over de onderwerpen die mij in de adrenaline zetten. Waarschijnlijk zal de site iets mee kleuren met de nieuwe fase in ons leven: werk zoeken en/of als zelfstandige weer aan de slag gaan.

En wie weet ga ik eens actief op zoek naar gastbloggers en meer kruisbestuiving, dat lijkt mij wel boeiend.

Voor nu wens ik jullie allen een heel goed 2019! Met veel liefde, hoop en vertrouwen in jezelf, elkaar en in God.

Vertel het verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *