Home » Blog » Wanneer deed jij voor het laatst iets voor het eerst?

Wanneer deed jij voor het laatst iets voor het eerst?

voor het eerst bloghop

Wat een goede vraag van Margé! Ze vraagt ons iets te schrijven over de dingen die je het laatst voor het eerst deed. Heel goed om daar eens over na te denken. Eerst dacht ik: moeilijk, moeilijk. Maar het is heel simpel, niet te moeilijk denken. En dat was ook de bedoeling van haar: even lekker simpel.

Ik doe best heel veel dingen voor het eerst. Zo werk ik sinds januari voor het eerst werk ik in Veenendaal. Maar dat is allemaal niet zo spannend om te melden in een blog. Dacht ik. En ook al die andere dingen die ik voor het eerst doe zijn niet zo vreselijk enerverend.

Toen opende ik mijn mailbox. En yes! Ik deed laatst iets voor het eerst, kwam ik achter.

De laatste tijd vul ik iedere twee weken de cv ketel bij. Tegenwoordig maar preventief, want die koude douches zijn we nu wel zat. Het zat er al wel even aan te komen dat de cv ketel er de brui aan zou geven. Maar nu is het dan toch echt zo ver. Elke twee weken, dat is echt te vaak.

Dus ik het voor het eerst een offerte aangevraagd voor een nieuwe cv-ketel. Misschien is het wel de eerste offerte ooit die ik aangevraagd heb bedenk ik nu.

We wonen in (naar het schijnt) één van de eerste zonnewoningen in Nederland. Het huis is in 2003 gebouwd en op zolder ligt echt een muurschild: zonnewoning. Best stoer, maar 15 jaar later zegt dat helemaal niets meer. De twee zonnepanelen leveren nog best wat op, maar het zijn wel de zonnepanelen van het eerste uur. Dat kan allemaal veel beter. Zonnecollectoren verwarmen het water en daar kunnen we in de zomer bijna allemaal van douchen. Maar het kan veel beter anno 2018.

De zonneboiler mag nog even blijven, daar is niets mis mee. De nieuwe cv-ketel moet dus kunnen samenwerken met die trouwe zonneboiler. Na zoveel jaren dienst gaat de cv-ketel dus straks de deur uit. Hij was er het eerst maar bijna voor het laatst.

Dit blog schreef ik in het kader van de #bloghop van de christelijke bloggers. Margé gaf het thema aan. Via dat blog kan je ook de andere inzendingen lezen.

Vertel het verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *