christelijke wandelcoach voor jongeren in Harderwijk

Veel jongeren en volwassenen vinden het niet fijn om tijdens een gesprek bij een psycholoog of andere therapeut in een spreekkamer te zitten. Er is onrust in het hoofd, onrust in het lijf. Soms is het fijner om te lopen in de natuur als je niet lekker in je vel zit. Ik ben een christelijke wandelcoach voor jongeren en volwassenen. Laat mij je vertellen wat we samen kunnen doen. Ik ben overigens niet die knappe jongeman op de foto hierboven. Op deze pagina kan je meer over mijzelf lezen.

Gewoon nuchtere gesprekken

Als jongerencoach ben ik open, transparant en vooral heel duidelijk. Ik kan op veel vlakken met je meevoelen en meedenken. Vooral als er sprake is van problemen op school, hoogbegaafdheid, spijbelen of problemen die je ervaart in je geloof kan ik je gesprekspartner zijn. Ik ben denk ik op deze onderwerpen niet alleen ervaren vanuit mijn werk maar ook ervaren vanuit mijn eigen leven.

Wandelcoaching met een voorbehoud

Ik aarzel het woord wandelcoaching te gebruiken omdat er ook echte wandelcoaches zijn. Die richten zich op metaforen in de natuur en bedenken daar oefeningen bij. Ik richt mij niet zozeer op de metaforen in de natuur maar vooral op dat wat jij mij vertelt tijdens het lopen. Lopen en praten gaan zo goed samen. Stil zitten is vaak helemaal niet fijn als je geest wil denken en ordenen. Soms zie ik een goede metafoor of gebruik ik een oefening om de gedachten even te verzetten.

Oplossingsgericht en kortdurende hulpverlening

Als christelijke wandelcoach voor jongeren ben ik eigenlijk een coach die gericht is op kortdurende en oplossingsgerichte hulpverlening. Vanuit de problemen die jij ervaart gaan we samen kijken wat de oorzaken zouden kunnen zijn. Anders dan veel andere coaches doen breng ik heel actief mijn ideeën in. Soms heel bewuste losses flodders, maar soms ook keischerp en waarschijnlijk direct raak. Mijn stijl is die van het ‘losmaken’, daar kan je hier over lezen. We hebben niets aan getuttel en het rekken van tijd. Jij hebt een probleem en daar wil je vanaf of mee leren leven.

Waarom een christelijke wandelcoach voor jongeren

Ik ben christelijke wandelcoach voor jongeren omdat ik het belangrijk vind dat christelijke jongeren moeten kunnen praten met een hulpverlener of jongerencoach die hun leefwereld begrijpt. Vaak zijn ouders of mensen in de kerk niet de meest geschikte personen om mee te praten als je ergens mee zit.
Een gesprek heeft altijd tot doel om jou weer los te maken zodat je weer verder kan met je leven. En soms is een pastorale insteek dan de juiste.

Welke onderwerpen zijn geschikt voor wandelcoaching?

Eigenlijk zijn alle onderwerpen geschikt voor wandelcoaching. Als je er op een stoel over kunt praten, lukt het ook tijdens het wandelen of ergens bovenop een uitkijktoren.

Wandelcoaching noem ik ook wel eens flitshulp. Op de pagina over flitshulp kan je lezen in welke onderwerpen ik mij thuisvoel en jou dus verder kan helpen.

Waar kunnen we praten?

Ik werk vanuit Harderwijk maar dat hoeft jou niet tegen te houden om contact op te nemen. Bij station Amersfoort, Zwolle of Utrect zijn ook perfecte plekken om elkaar te ontmoeten.

 • De zandverstuiving op de Veluwe vlak bij Harderwijk.
 • De uitkijktoren van het Veluwetransferium vlakbij stations Nunspeet is een prachtige plek om je leven te beschouwen.
 • De nieuwe uitkijktoren van de Stakenberg bij Elspeet is ook lekker hoog, de prachtige omgeving leent voor een gesprek.
 • Bij het Rondeel van Ughelen kan je heerlijk lopen en koffiedrinken.
 • De heide bij de schaapskooi van Ermelo.

Jij bent het waard

Blijf niet te lang rondlopen met problemen of chaos in je hoofd. Neem contact op via de email of whatsapp. Mijn nummer zie je bovenin de website.

Vertel het verder!
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •