Vol in mijn hoofd

Het is zo vol in mijn hoofd.

Veel studenten ervaren dat hun hoofd vol is. Veel gedachten. Veel twijfels. Veel angst ook over de toekomst.

Hoe moet het als ik toch de verkeerde keuze heb gemaakt? Als ik toch een studie ga starten die niet interessant is als ik eenmaal begonnen ben.

Ik weet helemaal niet waar ik goed in ben. Waarom moet ik dan nu allemaal keuzes maken waar ik nog niet aan toe ben.

Een paar dagen geleden gaf ik een college over chaos. Chaos die komt door informatie die je niet of niet volledig verwerkt. Prikkels die binnenkomen via je zintuigen en die blijven hangen in je hoofd. Gedachten die in de file staan omdat je er te weinig aandacht aan besteed.

Chaos is voor sommige van de studenten een gevoel, voor sommigen een situatie en voor weer anderen een gedachte. De gemene deler is de kreet “het is zo vol in mijn hoofd’.

Herkenning en opluchting. Opluchting bij studenten die ook hoorden ‘veel chaos is je eigen domme schuld’. Dat geeft opluchting, want als de chaos ‘alleen maar’ ontstaat doordat je niet zelf in actie komt als er een ‘prikkel’ binnenkomt, dan kan je er dus nu wat aan gaan doen. Je gedrag is de zwakste schakel tussen plannen en resultaten immers. Een geruststelling voor sommige studenten.

Bijzonder hoe dat gaat.

volg mij!

Chiel Voerman

Blogger, communicatiemedewerker en coach at www. stukverderschrijven.nl
Echtgenoot | Vader | Christen | Blogger | Ik vind het leuk om met van alles en nog wat bezig te zijn. De rode lijn is steeds dat ik wil losmaken, maximaliseren en inspireren. Wat goed is nog mooier maken.
Chiel Voerman
volg mij!

Latest posts by Chiel Voerman (see all)

Related Posts

  • Zo rond de kerst komen de eerste waarschuwingen binnen bij leerlingen en studenten. Rapportenvergaderingen in het voortgezet onderwijs en besprekingen binnen de hogescholen zijn spannend…
  • Weet jij hoe het is om een burn-out te hebben? Ik wel. Bore-out, burn-out hoe je het ook noemen wilt. Het effect is hetzelfde. Je…
  • Ben ik hoogbegaafd? Hij dacht eerder aan ADD of zoiets. Ik mag geen diagnoses stellen. Maar kan je leven met het beeld wat jij van…
Vertel het verder!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *