uitslag van de #bloghop

De maand mei is voorbij en dat betekent dat ik de uitslag van de #bloghop bekend ga maken. De maand mei is duidelijk een gevaarlijke maand voor bijzondere activiteiten. Feestdagen, vakanties en natuurlijk het vreselijk mooie weer maken bloggen lastig voor veel mensen.

Toch zijn er acht inzendingen binnen gekomen. Eén inzending daarvan leek spoorloos verdwenen maar gelukkig kwam het nieuwe webadres nog binnen. En er kwam nog een inzending binnen ruim na sluitingstijd.

Ik loop ze bij langs. Alle inzendingen kan je lezen via het blog waar ik het thema heb aangekondigd maar ook via de links in de tekst hieronder.

Sander Funcke gaf zijn blog de titel God zonder ruis. Een mooi opgebouwd verhaal dat begint met de metafoor van de radio die afgestemd moet zijn op de juiste frequentie wil je de muziek zonder ruis kunnen horen. Via een kleine uitleg over communicatie komt hij terecht bij de toepassing waar het hem om te doen is: afstemmen op God. Herkenbaar en prettig om te lezen hoe Sander er ook van uitgaat dat storingen op z’n tijd aardig logisch zijn. We leven nog niet allemaal met een digitale radio. “Soms heb je dan in je leven het idee dat je ineens Gods bedoeling doorhebt, een ander moment is dat weer weg. De momenten dat het goed gaat zijn heel waardevol en raken je van binnen. Ik wens dat iedereen toe. Van die mooie momenten blijf ik zelf op de been. Ik koester ze omdat ze bol staan van liefde!” Mooi.

Mijn stadgenoot Martine van den Brink moet door haar gezondheid haar manier van leven afstemmen op de mogelijkheden die er nog zijn. Afscheid van de fiets en een welkom aan de scootmobiel. Mooi om te lezen hoe je bewust van het leven kan en wilt genieten. En dapper dat je eigenlijk schrijft dat je met je hele hart wilt leven tot het niet meer kan. Mooi om te zien hoe je het leven leeft en niet alleen ondergaat. Stem hier af op het blog van Martine.

Ann d’r verhaal neemt de muziek als uitgangspunt. Als instrumenten samen mooie muziek willen maken moeten ze eerst goed op elkaar afgestemd zijn. En dit is dan een metafoor voor menselijke relaties. Als je binnen relaties goed op elkaar afgestemd wilt worden moet je eerst jezelf goed kennen. En afstemmen is wat anders dan aanpassen. De muziekmetafoor gaat verder: God is de dirigent en openhartigheid, vergeving en geduld zijn de stemvorken. Beetje jammer in dit verhaal vind ik dat een ex-vriend wordt genoemd. Ik weet niet zo goed of ik dat netjes vind.

Het mooie plaatje van een vrolijk bruidspaar trekt meteen de aandacht bij het blog van Wendy Born. Ik lees het gelovige geluk van een moeder die veel liefde en tijd in haar gezin heeft gestopt. En nu is haar dochter aan de beurt: afstemmen aan het begin van hun huwelijk. En als je afstemmen gaat vallen juist de verschillen soms zo op. Een wijze les om om te leren gaan juist met die verschillen. “Hij is het uiteindelijk die hen bij elkaar houdt, beschermt en voor veel dingen wil behoeden. Zolang zij op Hem afstemmen, zal hun huwelijk zich alleen maar verdiepen”.

Het leek er even op dat Anja Helmink de stekker uit haar blog heeft getrokken. Maar ze heeft haar website verhuist naar een nieuw adres. Ze schreef over een mooi nachtelijke gesprek met een meisje tijdens een evangelisatieactie onder het uitgaanspubliek. “Fijn dat je je kinderen niet dwingt” te geloven of naar de kerk te gaan. De pijn van het meisje was te voelen in het blog.

Toen ging Lineke goed los met wel drie inzendingen over afstemmen. De eerste was een mooie column eigenlijk. De hond van Lineke komt letterlijk en figuurlijk van ver en heeft waarschijnlijk veel nare dingen meegemaakt. En toch staat altijd afgestemd op ontvangen. Hoe zit dat met ons? Kunnen wij nog ontvangen? “Wat kan ik voor U doen vandaag? Wat mag IK voor jou doen vandaag?”.

De tweede van Lineke heeft als titel Afstemmen? Een mooie registratie van een paar minuten denk ik. Alle geluiden die te horen zijn komen even helemaal binnen. Wat ik uit het verhaal leer is dat we wel heel veel kunnen horen maar dat we wel steeds afgestemd moeten zijn op God aan wie we alles te danken hebben. “Want het geritsel van verse manna wat neerdaalde, voordat de zon opkwam was al te horen. Zullen we het maar oprapen? Trouw en liefde zijn iedere ochtend nieuw.”

Het derde blog van Lineke begint met de metafoor van de draadomroep maar wordt ineens onverwachts bloedserieus. Afstemmen gaat ook over vrijheid. Afstemmen gaat over zorgen voor jezelf. “Maar als je door al het omgevingsgeruis en gekraak heen bent, klinkt je eigen stem steeds luider. En als je ingetuned bent op jezelf lukt het goed om op de ander af te stemmen. Als ik jou was zou ik er maar moeite voor doen. Want ook jij mag er zijn”. 

Dit laatste blog van Lineke vond ik de mooiste van haar drie inzendingen. Omdat ik op dat thema wel kan afstemmen.

Gerben Schut bracht vandaag in de Facebookgroep voor christelijke bloggers nog even zijn blog in over afstemmen/ praten over seks. Hij meldt zelf al dat hij er niet vanuit gaat dat hij nog mee kan doen met de ‘wedstrijd’. Maar ik wil zijn inzending toch even vermelden zodat je het zelf kunt lezen.

Winnaar #Bloghop mei

De winnaar van de #bloghop van mei is voor mij: Sander Funcke. Vooral het laatste stuk van zijn blog komt mij bekend voor. Het is hoe ik het zelf ook geschreven zou kunnen hebben. En dat vind ik leuk. Maar die zin “Soms heb je dan in je leven het idee dat je ineens Gods bedoeling doorhebt, een ander moment is dat weer weg. De momenten dat het goed gaat zijn heel waardevol en raken je van binnen.” ontroerd mij merk ik. Het raakt mij. Ik vind het mooi, kwetsbaar en zonder dat Sander over zichzelf schrijft wordt duidelijk hoe hij is.

Gefeliciteerd Sander! En ik heb alle vertrouwen in een mooi nieuw thema voor juni!

Heb jij ook een weblog ? Meld je dan aan bij de christelijke webloggers! En bij de groep op facebook voor christelijke bloggers. Er is ook een groep waar je christelijke blogs kunt lezen, ook welkom daar!

 

volg mij!

Chiel Voerman

Blogger, communicatiemedewerker en coach at www. stukverderschrijven.nl
Echtgenoot | Vader | Christen | Blogger | Ik vind het leuk om met van alles en nog wat bezig te zijn. De rode lijn is steeds dat ik wil losmaken, maximaliseren en inspireren. Wat goed is nog mooier maken.
Chiel Voerman
volg mij!

Latest posts by Chiel Voerman (see all)

Related Posts

 • Verheug u in de Here, dan zal Hij u geven wat u nodig hebt en waar u naar verlangt. ps 37:4 De afgelopen tijd ben…
 • De #bloghop bestaat deze maand precies een jaar! Het eerste thema was 'liefde'. Logisch natuurlijk, want het was februari! Dit hele jaar zijn er veel…
 • Wees wie je bent. De naam van God is JAWEH en dat betekent ‘Hij die is’ of ‘Ik ben’. Als God het begin en het…
Vertel het verder!
 • 25
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

One thought on “Uitslag van de #bloghop van mei met thema ‘Afstemmen’.”

 1. Hoi Chiel, ik heb de stekker er zeker niet uitgetrokken, maar de naam veranderd in ‘Zo God het leidt’. Staat inmiddels weer goed op de site van christelijke webloggers.

  Groetjes van Anja Helmink

  zogodhetleidt.blogspot.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *