Home » Blog » Tijdelijke leerlingenbegeleider

Tijdelijke leerlingenbegeleider

tijdelijke leerlingenbegeleider, interim leerlingenbegeleider in het voortgezet onderwijs, freelance leerlingenbegeleider, zorgcoördinator

Zoekt u een tijdelijke leerlingbegeleider of leerlingencoach voor uw school? Of gewoon een externe leerlingbegeleider als aanvulling op uw huidige zorgteam? Lees dan verder!

Leerlingenzorg loopt gevaar in deze tijd van lerarentekort

Ook in de omgeving van Harderwijk wordt het duidelijk dat het lerarentekort een feit is. Op de basisschool van mijn kinderen worden alle invalkrachten al op regelmatige basis ingezet. En ook de part-timers staan voor de klas. Zelfs de directeur moet af en toe inspringen. Tot nu toe zijn er gelukkig nog geen klassen naar huis gestuurd.

Ook in het voortgezet onderwijs wordt het docententekort wel duidelijk. Het is logisch dat de docenten nu worden ingezet op hun hoofdtaken: lesgeven en de studiekeuze begeleiden. En zorgtaken dreigen hiermee weg te vallen. Terwijl dat eigenlijk niet kan in deze tijd van Passend Onderwijs.

Tijdelijke leerlingbegeleider kan bijspringen

Een oplossing zit in het inhuren van een tijdelijke leerlingenbegeleider. Docenten komen dan toe aan hun hoofdtaak en toch kan de school haar beloften op het gebied van leerlingenzorg nakomen.

Met alle plezier spring ik bij in één van de scholen rond Harderwijk. Ik zou bijvoorbeeld de intensievere begeleiding van leerlingen met gedragsproblemen of leerlingen die onderpresteren kunnen oppakken. Of ik werk op projectbasis aan een protocol ‘autisme’ zodat uw zorgcoördinator andere taken kan oppikken.

Ik heb acht jaar lang als zorgcoördinator en leerlingenbegeleider rond gelopen op een school voor voortgezet onderwijs. Mijn kracht zit in het vertalen van wensen en verlangens naar praktische aanwijzingen. Ik ben er goed in om passend onderwijs passend maar ook praktisch te laten zijn. Het moet voor iedereen wel leuk blijven immers. Ik ga graag in gesprek met de leerlingen die spijbelen bijvoorbeeld. Ook daar kan erg veel tijd in gaan zitten als je dat als mentor erbij moet doen. Terwijl de spijbelaar belangrijke boodschappen afgeeft met zijn gedrag, zoals ik in dit blog schreef.

Zoekt u een oplossing in het docententekort?

Neem eens contact op, kijken hoe we samen uren kunnen vrijspelen voor de docenten die u nog wel hebt! Bekijk mijn cv voor de bijzonderheden en mijn ervaringen.

Ik gebruik het woord leerlingenbegeleider en leerlingbegeleider net als veel scholen doen, afwisselend.

Vertel het verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *