Home » Blog » Steeds vaker een coach voor jongeren

Steeds vaker een coach voor jongeren

coach voor jongeren

De vraag naar een coach voor jongeren neemt toe las ik pas ergens. De wereld voor pubers en jongeren is ingewikkeld geworden. Maar het lijkt er ook op dat hun ouders coaching als normaal zijn gaan zien, de drempel is lager geworden. De verwachting is dat er steeds vaker hulp voor jongeren wordt ingeroepen.

Coach voor jongeren en jong volwassenen

Het genoemde artikel geeft een herkenbaar beeld van de situatie waarin de jongeren zaten die ik sprak als coach. Ook als jongeren zelf eigenlijk niet zelf hadden gekozen voor het voeren van gesprekken met een coach, kwamen ze er ook vol verbazing achter dat het eigenlijk ‘best lekker’ was.

De afgelopen jaren heb ik gesprekken gevoerd met jongeren die echt wel in de knoop zaten. Over studiekeuze, over het leven als pasgetrouwd stel, als kiezen voor jezelf in je werk, etc. En het mooie is, ze bleven maar terugkomen, ook als ik dacht dat het al wel klaar was. Bevestiging en kietelen is prettig, dat blijkt maar weer.

Best gezond

Het is goed om af en toe kritisch naar jezelf te kijken. En dat kan in je jonge jaren het beste gebeuren in het bijzijn van iemand die wat verder van je af staat. Een jongerencoach is geen vriend, maar kan wel dichtbij komen. Een jongerencoach is geen vader of moeder, maar kan wel liefde laten stromen en begaan zijn met je leven. Een jongerencoach is een rolmodel en een vraagbaak. Daarom moet de jongerencoach denk ik ook niet te bang zijn om zichzelf te laten zien in een gesprek.

Soms ook gewoon echt nodig

En soms heb je een jongerencoach gewoon echt nodig. Er zijn veel jongeren die het lastig vinden om het hoofd boven water te houden. En je hoeft niet te wachten tot het water al aan je kin staat. Nergens voor nodig, juist als je nog in beweging bent, ben je het beste bij te sturen.

Omdat er steeds meer bekend is over hoog gevoeligheid, hoogbegaafdheid, autisme en andere informatieverwerkingsbijzonderheden, hebben we er ook meer last van. Of eigenlijk moet ik zeggen: weten we hoe het anders zou kunnen. Ik help je daar graag bij moet ik zeggen, in het communiceren naar je opleiding, in gesprekken met jouzelf of dierbaren die jou niet goed begrijpen. Heb jij ook altijd zo’n vol hoofd?

Coach voor jongeren

Je bent bij mij van harte welkom als je een coach voor jongeren en jongvolwassenen zoekt. Ik voldoe niet aan de regels die coaches zichzelf en hun beroepsgenoten opgelegd hebben. Ik voldoe wel aan de criteria van een sociaal pedagogisch hulpverlener met ervaring en kennis en voldoende lef om met jou in gesprek te gaan.

Lees rustig eens wat blogs van mij door om te kijken of mijn tone of voice je aanstaat. Ik kan aardig meekleuren hoor, maar ik blijf liefdevol en direct als het moet. Ach, en daar moet je maar net tegen kunnen.

Maar gelukkig weet ik dat jongeren dat juist prettig vinden, daarom blijven jongeren vaak terugkomen, ook als ik denk dat ze eigenlijk wel weer alleen verder zouden kunnen. Mail me! Stuur een app.

Vertel het verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *