Home » Blog » Online thuiswerken

Online thuiswerken

online thuiswerken op afstand corona

Door Corona worden we gedwongen om thuis te werken. Op afstand in contact blijven met je klanten of leerlingen. Online thuiswerken is met de juiste tools uiteindelijk een leuke uitdaging. Als je al wat digitaal nieuwsgierig was, dan ontlokt je dit waarschijnlijk de mooiste dingen. In dit blog verzamel ik goede tips en ideeën die ik van anderen heb gelezen. Want waarom zouden we allemaal het wiel opnieuw uitvinden.

Werken via Microsoft Teams

Veel bedrijven en scholen gaan nu gebruik maken van het hele Office 365 pakket dat voor hen beschikbaar is. Teams is een prachtige tool waarin allerlei functies van Microsoft bij elkaar komen. Op dit moment is Tools voor scholen overigens gratis. Daar kan je hier meer over lezen.
Microsoft Teams kan je gebruiken om te chatten, om te groepschatten en om te vergaderen met videoverbinding. Je kan documenten delen, planningen maken en samenwerken in documenten. Lees op de pagina van Docent van morgen alles over de mogelijkheden.

De school van mijn kinderen gebruikt Teams voor het leren op afstand. Soms met grote chaos, maar soms gaat het ook heel geordend. Er is voor iedereen nog genoeg te leren.

Online thuiswerken met Zoom

Zoom is vergelijkbaat met Teams, maar dan toch niet hetzelfde. Het mist namelijk die natuurlijke verbinding met de microsoft programma’s. Daarom zal Zoom ook eerder ervaren worden als een extra tool bovenop de andere tools.

Het voordeel van Zoom is dat je met grote aantallen personen tegelijk kunt videobellen. Dat maakt Zoom dus automatisch geschikt voor lesgeven op afstand. Zoom kan je gebruiken om te videobellen maar ook om te chatten of om te audiobellen. Ik vind Zoom een prettige tool. Hier vond ik goede tips.

Bestanden voor iedereen benaderbaar

Als je met het hele team thuiswerkt is het prettig als je elkaar niet steeds allerlei bestanden hoeft te mailen. Veel bedrijven gebruiken outlook van Microsoft, maar ze gebruiken niet de andere faciliteiten die ook handig zijn. In de online omgeving van office 365 kan je echt veel vinden om effectief samen te werken.

Neem bijvoorbeeld alleen al One Drive waar je bestanden neer kunt zetten, maar waarvandaan je ook direct met meerdere mensen in hetzelfde document kunt werken. Of Microsoft Planner waarmee je taken kunt uitdelen en kunt bijwerken.

Ook tools als Evernote of good old Google Drive of Dropbox kan je natuurlijk gebruiken om met elkaar de documenten beschikbaar te stellen.

Websites met goede tips over online thuiswerken

Ik noem hier wat websites met goede tips. Als je nog een goed idee hebt, dan zet ik die er graag nog even bij. Tips voor bedrijven en scholen.

Vertel het verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *