Home » Blog » Online tekstschrijver, offline beroep

Online tekstschrijver, offline beroep

online tekstschrijver in harderwijk seo-tekstschrijver in Ermelo, PUtten, Nunspeet, APeldoorn, Amersfoort, Nijkerk, Zeewolde

Pas vroeg iemand mij of ik als online tekstschrijver nu de hele dag met mijn neus achter de laptop zit. Het leek hem maar saai, want wanneer kom je nu nog mensen tegen. En hoe zit het met de vrijdagmiddagborrel?

Online tekstschrijver is een vrij beroep

Om met dat laatste te beginnen, die vrijdagmiddagborrel mis ik helemaal niet. Ik vind het heerlijk om niet gezellig te doen met andere mensen. Raar he, die mensen zijn er. Het fijne van zelfstandig online tekstschrijver zijn is dat ik alles wat ik doe op mijn eigen manier mag doen. Dat geeft mij een gevoel van vrijheid. Als ik laat op de avond wil gaan schrijven, dan kan dat. Maar ik kan het net zo gemakkelijk alleen onder schooltijd doen als dat beter uitkomt.

Heel af en toe mis ik contact met collega’s. Maar dat wordt wel gecompenseerd door korte contacten via de email of telefoon met designers bijvoorbeeld. En op de een of andere manier voel ik een band met andere zelfstandige tekstschrijvers in Harderwijk of daarbuiten die ik op Facebookgroepen ontmoet. Misschien is dat wat nerdy, maar wel praktisch, gezellig en stimulerend.

Tekstschrijver toch een offline beroep

Omdat je als online tekstschrijver veel achter de computer zit geniet ik wel van de contacten die ik heb met opdrachtgevers. Als je langer samenwerkt met dezelfde opdrachtgevers worden ze op gegeven moment eigenlijk collega’s. Ik probeer die opdrachtgevers dan ook regelmatig even in real life te ontmoeten. Dat is goed voor de onderlinge verhoudingen maar ook effectief als je wilt uitleggen hoe ze zelf hun website kunnen bijhouden of hoe google analytics werkt.

En als tekstschrijver in Harderwijk bof ik met de mooie omgeving hier. Een lekkere fietstocht naar het Van der Valk restaurant vlak bij de A28 of een restaurant bij strand Nulde of in het centrum van Ermelo is altijd meegenomen. En met de veerpont ben ik zo in Zeewolde. Netwerken, overleg en bedrijfssport in één.

Online tekstschrijvers zijn geen nerds

Ik kom er steeds meer achter dat online tekstschrijvers geen nerds zijn. Je hoeft ze niet in het vakje van de computernerds te zetten. Voor het schrijven van online teksten moet je inlevingsvermogen hebben. Ook iedereen die zich SEO-Tekstschrijver noemt komt niet weg met een aantal trucjes. De tekst moet gaan over het bedrijf, de organisatie waar je over schrijven moet. Of eigenlijk is het nog beter als die tekst gaat over de klanten van die bedrijven. De mensen die de websites moeten lezen. Wat is hun belevingswereld, waar zijn ze mee bezig, waar werken ze, zijn ze getrouwd, zijn ze verslaafd, zijn ze aan het studeren?

Een online tekstschrijver moet eigenschappen bezitten die niet passen bij een nerd:

  • Brutaal – vaak wil je de eerste zijn die de dingen op een orginele manier zegt.
  • Alert – je moet goed letten op wat er gebeurt in de wereld, anders pis je naast de pot.
  • Intuïtief – je kan niet afgaan op alles wat te meten is. Je intuïtie is de belangrijkste raadgever.
  • Lef – je moet buiten de lijntjes durven kleuren en niet klakkeloos meegaan met wat normaal is onder SEO-tekstschrijvers. Dat normale, dat bestaat niet. Opgebakken lucht wel.

Spannend beroep dus!

Het beroep van online tekstschrijver is dus een spannend beroep! Steeds over andere onderwerpen nadenken, steeds met nieuwe mensen om de tafel, fijne klantenkring opbouwen, water bij de wijn doen maar ook boter bij de vis. Offline net zo aanwezig als online, dat is de mooie balans in het leven van een tekstschrijver.

Zoek jij een online tekstschrijver in Harderwijk? Helaas per september 2020 werk ik niet meer als tekstschrijver.

Vertel het verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *