Home » Blog » Onderneming met een ziel

Onderneming met een ziel

onderneming met een ziel tekstschrijver

Ja, dat is het! Ik werk graag met de onderneming met een ziel. En daarvan is sprake als de ondernemer en zijn eventuele personeel bezield is voor het werk wat ze doen. Vanuit het hart. Vanuit je binnenste. Warm. Stromend.  Soms hevig protesterend want het hart wordt aangesproken. Heftig instemmend want de waarden botsen niet. Heerlijk en eerlijk want integer is de norm.

Niet het verplichte MVO op de voorkant van het gebouw. Want maatschappelijk verantwoord ondernemen dat is het hoofddoel van deze onderneming met een ziel. Als er geen maatschappelijk doel was dan had het bedrijf niet bestaan.

Beetje raar misschien als je het hebt over ziel en levendig. Maar gister las ik de website van een uitvaartondernemer. Een uitvaartondernemer met een ziel die ik dolgraag een podium zou willen geven. Een missie, een doel. Als hij niet zou bestaan zou het maatschappelijk onverantwoord zijn. Zijn doel zat niet in het begraven van mensen. Maar in het ondersteunen van mensen.

Ik werk blijkbaar graag met een onderneming met een ziel. Bedrijven die niet alleen hun dienst of product verkopen maar oog hebben voor een diepere laag. Zoals ‘meneer Reimers’ zegt: als hotel verkoop je gastvrijheid.

En ik weet waarom ik dit wil. Omdat het aansluit bij mijn persoon. Ik wil maximaliseren en inspireren en daar heb ik de ziel van die ander voor nodig. Trekken aan een dood paard is niet mijn ding.

Op zoek naar bezieling? Let me know!

Lees hier meer over mij.

Kijk wat ik voor je kan doen

Vertel het verder!

2 reacties op “Onderneming met een ziel”

  1. Pingback: Een zorginstelling kan zijn visie op facebook kwijt

  2. Pingback: Bloggen voor de lezer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *