Ieder die mij volgt weet dat ik graag de nadruk leg op een evenwicht tussen mannelijke en vrouwelijke invloeden op de scholen en kinderdagverblijven. Al heb ik er soms dan wat moeite mee dat mannen gelijk macho’s lijken te moeten worden. De mannenrol binnen onderwijs en opvoeding is zo belangrijk.

Vanochtend kreeg ik de nieuwsbrief van onze basisschool met de indeling van de klassen en docenten. 3 mannennamen naast 23 vrouwennamen! Dat is toch ongelooflijk!

Nog een hoop te doen voor HPM (100 % meesterproof).

Afgelopen jaar zag ik een mannelijke stagiaire (ja dat gaan we er bijna voor schrijven omdat stagiaires meestal meisjes zijn) die het volgens mij in de vingers had. De manier waarop zijn ogen stonden (ja dat is een dingetje van mij) en de manier waarop hij rondliep op het plein, met de jongens en meiden praatte wezen er op dat hij het ging maken. En ik dacht: jou wil ik coachen! Jou wil ik behouden voor het onderwijs. Voor mijn zoons en dochter wil ik dat jij op deze school blijft. (goede dingen beter maken, maximaliseren, ook een dingetje van mij).

Maar goed, waarom ik deze blog eigenlijk schrijf is voor het mooie artikel over de mannenrol die is opgetekend uit de mond van Martine Delfos. Lees het maar eens. Ze beweert zelfs dat de diagnoses ADHD en Autisme wel eens een stuk minder vaak gediagnosticeerd zullen worden als onderzoekers zich meer bewust zijn van de importantie van de (afwezige) mannenrol.

Interessant hè. En ik geloof het.

Lees mijn blog over de Pabo als opleiding tot rolmodel

Vertel het verder!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *