Laat ons Christus zien

Vandaag weer eens bezig met de muziek voor de kerkdienst van aanstaande zondag. Heerlijk als je daar goed de tijd voor kunt nemen. Zondag zingen we onder andere Opwekking 755. Wat een mooi gebed staat er centraal in dit lied: ‘Laat ons Christus zien’.

Bewerk ons hart

Sommige liederen zijn net té optimistisch. Dit lied vind ik mooi omdat het uitstraalt dat we God nodig hebben in ons leven. Maar dat we God ook al nodig hebben om God nodig te hebben. Snap je het nog?

Bewerk ons hart, O God,
Maak het goede grond. Help ons te ontvangen wat U spreekt tot ons.
Plant Uw Woord diep in ons hart; geef het rijke vrucht.
Leid ons in Uw waarheid, Heer; geef dat twijfel vlucht.

Hier zit eigenlijk heel veel in. In ieder geval mijn overtuiging dat God altijd iets tot ons te zeggen heeft maar dat wij door onze eigen drukke agenda zo vaak niet oppikken wat dat dan precies is. En het sluit aan bij wat ik schreef in het blog over wachten tot het leuk wordt. Een kerkdienst wordt pas een ontmoeting met God als je je daar voor open stelt.

U woord is levend licht

Uw woord is levend licht. Mooie metafoor. Het woord is niet alleen maar iets dat licht schijnt op het pad waar je lopen wilt. Het is levend licht. Als ik dit zing denk ik steeds aan een volglamp. Of zo’n schijnwerper waarmee een politiehelikopter de bewegingen van een voortvluchtige volgt.

God is voor mij, achter mij. Zelfs als ik een doodlopende weg in ga.

Waar zouden we gaan, laat ons Christus zien

Het lied geeft geen nieuwe theologische informatie. Het is gewoon een simpele constatering: waar zouden we gaan als u niet met ons meegaat? Dan had toch helemaal niets zin. Daarom zijn we hier, met lege handen, om uw glorie weer te zien.

Een uitdagend lied ook wel. Het lijkt een heel simpel lied maar tegelijk moet je het alleen zingen als je het echt wilt. Als je op zoek bent naar God is dit een mooi lied om even rust te vinden en je hart open te stellen. Een ‘in je alleentje’ lied met je rug op de grond en een koptelefoon op. Maar ook een lied dat je als gemeente kunt zingen: Laat ons Christus zien!

Related Posts

  • Een groep jongeren doet belijdenis in de achtertuin van een gemeentelid. Ze voelden er weinig voor om belijdenis te doen voorin een kerk die afgeladen…
  • Gisterochtend keek ik op Family 7 naar de jongeren bijeenkomst van Opwekking.  Jurjen ten Brinke sprak.  Jezus loopt mee. Jezus loopt met ons mee als…
  • Een goed nieuw jaar allemaal! Vandaag zongen we aan het eind van de jaarwisselingsdienst het prachtige lied "Ga met God en Hij zal met je…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *