Home » Blog » Kansen livestream voor christelijke organisaties.

Kansen livestream voor christelijke organisaties.

Livestream voor christelijke organisaties

Ga jij wel eens live via Facebook of Periscope? Er zijn echt kansen voor livestream voor christelijke organisaties.

De verschillende Sociale Media gaan steeds meer op elkaar lijken. Sinds Instagram is overgenomen door Facebook en sinds Twitter de livestream app Periscope heeft gelanceerd zijn de verschillen niet meer zo groot tussen deze grootheden.

Facebook en Periscope

Via Facebook kan je tegenwoordig live gaan. Niet alleen bedrijven maar ook particulieren kunnen nu rechtstreeks en live verslag doen van waar ze mee bezig zijn. Tijdens het inspelen voor een muziekavond gingen we even live. Het gevolg van deze lifestream was dat er mensen direct op hun fiets zijn gesprongen om de avond mee te maken.

Periscope wordt niet door heel veel mensen gebruikt en dat is ook wel begrijpelijk. Er is een goede internetverbinding voor nodig om dit medium zonder irritatie te kunnen gebruiken.
Zelf kreeg ik net het bericht dat één van mijn contacten live was. Nou, ik kon de stream dus niet volgen.
Als er weinig mensen op Periscope zitten heeft het weinig nut om hier tijd voor vrij te maken.

Livestream via Instagram en Snapchat

Binnnkort wordt het ook op Instagram mogelijk om live te gaan. Uiteraard kon dat niet uitblijven. LinkedIn zal binnenkort ook met zoiets komen.

Via Snapchat is alles wat je doet live. Foto’s en video’s worden allemaal ter plekke gemaakt en verstuurd. Als je dit wilt gebruiken voor een lifestream voor christelijke organisaties zul je dus goed moeten timen en moeten kunnen rekenen op aanwezige volgers. De stream wordt namelijk niet bewaard, dus na de uitzending kan je het niet nog eens gebruiken.

Livestream voor christelijke organisaties

Hoe kunnen christelijke organisaties nu handig gebruik maken van de lifestreamfunctionaliteit van Snapchat, Instagram en Facebook. Livestream beantwoord aan de waarden die jongeren belangrijk vinden: snel, transparant, interactie, echt en doorleefd. Echter dan livestream is er niet, dus dit moet aanspreken.

  • De dominee of een preekvoorbereidingsgroep zou live een gesprek kunnen voeren over de preek van aanstaande zondag. Of heel simpel één vraag stellen en wachten op een antwoord.
  • Je zou kunnen laten zien hoe een dominee ‘worstelt’ met een preek door bijvoorbeeld een gedachtenstroom tijdens de brainstorm op de hei.
  • Je kan laten zien hoe muzikanten zich voorbereiden op de samenkomsten
  • Je kan een sociale mediabom maken door de bezoekers van een jongerendienst bijvoorbeeld. Laat hen delen wat ze zien, wat ze denken. Deel beelden en gedachten onder één hashtag.

Overigens, zomaar ineens live gaan met Periscope en Facebook is niet heel efficiënt als je echt een boodschap wilt overbrengen. Dan kan je beter van te voren even bekend maken wanneer je hoe laat op welk medium live gaat zodat de geïnteresseerden tijd kunnen vrij maken.

Jongeren inschakelen bij livestreams

Het nadeel van livestream is dat het vooral de jongeren en jong volwassenen zijn die zich er actief mee bezig houden. Tenminste, omdat zij met een scherm op de buik geboren zijn gaat het bij hen meer van nature en dus ook spontaner.

En dus is dit direct een kans. Ze mogen immers direct iets doen wat interessant en levendig is. Bovendien wordt een beroep gedaan op hun skills.

Vertel het verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *