Home » Blog » Jouw oude website optimaliseren

Jouw oude website optimaliseren

website optimaliseren website aanpassen

Als je verschillende blogs moet geloven is het normaal om iedere drie jaar je website te laten vervangen door een nieuwe frisse website. Ach er is ook iets als merkbekendheid en vastigheid en dan is het helemaal niet handig om zo vaak van stijl en design te veranderen. Kies zelf wat je er mee wilt. De meeste schreeuwers hebben zichzelf uitgeroepen tot opperschreeuwer. En niemand beslist dat jij er naar moet luisteren. Vaak is het voldoende om je oude website te optimaliseren.

Jouw oude webcontent is echt niet zo slecht

Het leuke van oude websites is dat je zo gemakkelijk een paar wijzigingen kunt doen waardoor de hele website er beter uit ziet. En meestal ook direct beter functioneert. We zien nog wel veel websites met lappen tekst, onhandige opbouw van de website en te weinig informatie. Als je op zich tevreden bent met je teksten is het vaak maar een ‘peuleschil’ om die teksten opnieuw te organiseren en redigeren. Nieuwe tijden vragen nieuwe lay-outs. Beetje meer koppen en signaal woorden erin. En je kan weer een stuk vooruit.

Jouw huidige website overzetten naar WordPress

De meeste mensen die naar mij toekomen hebben een website die ooit in html of Joomla gemaakt is. De eigenaar kan er weinig mee omdat hij zich niet wil verdiepen in hoe hij de site moet updaten of bijwerken. Het gevolg is dat er verouderde informatie op de site staat en dat soms zelfs adresgegevens niet meer kloppen.

Momenteel mag ik zo’n oude website optimaliseren voor een loopbaancoach. Leuke materie, leuke doelgroep. Ik heb er iets mee, dat scheelt altijd. Maar bij nader inzien gaan we toch voor een nieuwe website. Voor hem maak ik nu een website in WordPress met het thema Avada. Het is een prettig thema waar je ongelooflijk veel mee kan. Zeker als je de weg eenmaal weet moet je oppassen dat je niet de hele dag blijft puzzelen op één pagina. Het kan altijd mooier en beter. Maar soms is het gewoon klaar.

Deze loopbaancoaches kunnen straks zelf hun website updaten en bijhouden. Nieuwe blogs, berichten, agendapunten, workshops etc zetten ze zelf gemakkelijk op hun nieuwe site. De kleurstelling blijft hetzelfde maar voor de lezer wordt het een verademing: yes, deze loopbaancoaches staan midden in de wereld. Daar moet ik wezen. Tenminste, dat hoop ik dan. Want een oude verlopen website straalt zeker weten het tegenovergestelde uit.

Website optimaliseren

Tja, als we een oude site overzetten naar WordPress, heet het dan nog ‘website optimaliseren’? Ja, denk het wel omdat je met de rug tegen de muur staat als je een oud systeem gebruikt wat niet meer ondersteund wordt met updates.

Als jij nu een WordPress site hebt waar je net niet helemaal tevreden over bent of waar je gewoon eens naar wilt laten kijken. Doe dan even een mailtje, dan regelen we dat! Stiekem vind ik dat de leukste klussen omdat mooie dingen beter maken mijn handicap is. Even de opmaak opfrissen, teksten net wat scherper, iets beter voor de zoekmachines etc.

Update 2020: ik ben niet meer werkzaam als tekstschrijver. Kijk hier wat ik nu doe.

Vertel het verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *