Home » Blog » Jong en een burn-out

Jong en een burn-out

jong en burn-out

Weet jij hoe het is om een burn-out te hebben? Ik wel. Bore-out, burn-out hoe je het ook noemen wilt. Het effect is hetzelfde. Je voelt je uitgebrand, uitgeleefd en uitgekotst. En daar ben je zelf de schuld van terwijl je eerst denkt dat het je overkomen is. Dat je slachtoffer bent. Jong en burn-out, helaas komt het samen voor.

Zo begint mijn blog over het hebben van een burn-out terwijl je nog jong bent. Voor mijzelf en mijn naasten is het een nare tijd geweest.

Wie krijgen een burn-out krijgen?

Ze zeggen wel eens dat juist de beste werknemers een burn-out krijgen. Dat zouden hard werkende mensen zijn die flink aanpakken, initiatief tonen, dag en nacht klaar staan voor de zaak. En door hun gedrevenheid geen ho kunnen zeggen. De grens tussen privé en werk is verdwenen doordat ze geen grenzen kunnen stellen.  In mijn ogen zijn deze mensen overwerkt.
Burn-out is volgens mij nog dieper dan dit. Misschien herken je het?

De mensen die ik gesproken heb kregen een burn-out doordat ze te lang

  • teveel konden
  • teveel alleen wilden
  • te vaak alleen moesten
  • te weinig waardering kregen
  • teveel begrepen
  • etc

Misschien kan je het lijstje zelf wel verder aanvullen. Mensen met een missie, mensen die ergens voor stonden. Mensen die het verschil wilden maken in het leven van een ander.

Elke burn-out is anders

Jong en burn-out? Krijg jij begrip van je omgeving voor je burn-out? Want hoeveel heb jij nu eigenlijk al bijgedragen aan de maatschappij. Is dat nu echt genoeg om een burn-out voor te krijgen? Ja dus. Een burn-out heeft alles te maken met keuzes, met talenten kennen en duiden, met leerstijl, met grenzen, met de juiste omgeving etc. Als jij jong bent en een burn-out hebt gekregen ben je er vroeg bij. En op tijd om een nieuwe start te maken.

Coaching na burn-out

Binnenkort ga ik een eerste kennismaking doen met een jong volwassene die herstellende is van een burn-out. Het maakt mij nieuwsgierig. Het lijkt mij boeiend om weer het proces van bewustwording en groei van dichtbij mee te maken.

Vertel het verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *