jongeren in de kerk geen doelgroep

Soms staat de muziek aan terwijl je er eigenlijk helemaal niet naar luistert. Stom toch, zonde van de elektriciteit. Toch gewoon aan laten staan, want als God je wat vertellen wil dan komt het toch ineens binnen. Tenminste, ik denk dat God wel door mijn stereotorentje werkt eigenlijk. Jij ook?

Ja ik leef! Ja, ik leef omdat Hij leeft!

Amen!

Al wat leeft, zingt voor Hem in eeuwigheid omdat Hij leeft!

Ja dat is opwekking 795 die ineens bij mij binnen kwam. Lekkere muziek trouwens, ik hou er wel van. Maar wat is het voor lied eigenlijk? Het is een lied waarin jij als gelovig mens aan een ander mens vertelt hoe het komt dat jij leeft! Het is geen lofprijs eigenlijk, het is geen aanbidding. Het is narratief eigenlijk. Verhalend, getuigend. In een dienst zou het passen op de plek van een geloofsbelijdenis denk ik?

Het lied is in ieder geval hartstikke waar. En dé reden om te zingen.

Toevallig, nee toeval bestaat niet, was ik gister bij een bespreking over Praise Ermelo. Wat is nu eigenlijk de missie? Waar worden we warm van? En wat is onze doelgroep? Vragen die pas antwoorden krijgen op het moment dat we zelf een antwoord kunnen geven op de vraag: wie zijn wij zelf?

Is dit een antwoord? Verloste zondaars, groeiende, zoekende, aarzelende, overtuigde kinderen van God die met dito heiligen willen zingen omdat we leven! Omdat hij leeft! Want:

Omdat Hij leeft, heb ik hoop voor morgen.
Omdat Hij leeft, ben ik niet meer bang.
Ik weet: Hij heeft mijn lot,
mijn toekomst in zijn hand

Amen. Amen.
Ja, ik leef! Ja, ik leef omdat Hij leeft.
Amen. Amen.
Al wat leeft zingt voor Hem in eeuwigheid…

Geen hele grote pretenties. Meer een soort vervoegen:

ik leef met God

jij leeft met God

Samen leven we met God

Maar op onze eigen manier

Met onze eigen woorden

Met onze eigen stiltes

Maar wel omdat Hij Leeft.

Zingen we.

volg mij!

Chiel Voerman

Blogger, communicatiemedewerker en coach at www. stukverderschrijven.nl
Echtgenoot | Vader | Christen | Blogger | Ik vind het leuk om met van alles en nog wat bezig te zijn. De rode lijn is steeds dat ik wil losmaken, maximaliseren en inspireren. Wat goed is nog mooier maken.
Chiel Voerman
volg mij!

Latest posts by Chiel Voerman (see all)

Related Posts

  • Ik vind het altijd fijn als ik veel tijd kan nemen om bezig te zijn met de muziek voor de volgende zondag. Wat een mooi…
  • Het lied 'Lof, aanbidding' van Sela is geen nieuw lied. Wel een mooie lied. Lees hoe ik het lied ervaar.
  • Vanavond tijdens onze praiseavond gaan we allemaal prachtige liederen zingen. Het gaat een beetje een soort 'after-eastern' praiseavond worden. De toon juicht weer en de…
Vertel het verder!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

5 thoughts on “Ja, ik leef!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *