Home » Blog » Hoe kan ik knippen en plakken van Word naar WordPress?

Hoe kan ik knippen en plakken van Word naar WordPress?

Hoe kan ik knippen en plakken van Word naar WordPress

Help! Hoe komt het dat mijn blog er zo chaotisch uitziet? Er zitten verschillende lettertypes in mijn blog maar ik kan niet vinden hoe dat komt. Ja een klein probleem dat we deze dagen tegenkwamen bij één van de bloggers. De achterliggende vraag bleek te zijn: hoe kan ik knippen en plakken van Word naar WordPress? (laatste update januari 2019)

Blog schrijven in Word

De blogs van deze vraagsteller zagen er inderdaad chaotisch uit. Lettertypes verschilden soms binnen een alinea. Ook de grootte van de lettertypes verschilden binnen die stukken tekst.
Deze blogger heeft de gewoonte om haar blogs te schrijven in Word. Dat doet ze omdat ze gemakkelijk het aantal woorden in haar blog kan tellen.

Het is niet nodig om je blogs te schrijven in Word vanwege het tellen van het aantal woorden. In de eerdere versies van WordPress kon je onderin je editor zien hoeveel woorden je gebruikt hebt. In WordPress 5 zit de mogelijkheid om de woorden te tellen achter het ‘informatieve i’ met het rondje erom links boven naast de ongedaan maak pijltjes.

Heel lang is het credo geweest dat je blog minimaal 300 woorden moest hebben. Tegenwoordig kan je beter langere blogs schrijven. Dat heeft te maken met de manier waarop Google jouw website in kaart brengt. Hoe meer tekst, hoe beter de robot kan begrijpen waar jouw verhaal over gaat.

Persoonlijk vind ik dat je een blog moet schrijven tot je er klaar mee bent. Soms is het achteraf te lang en dan kan je nog besluiten er twee blogs van te maken. Een blog moet leesbaar blijven en de aandacht van de lezers moet niet verslappen. Overigens, je kan lange blogs ook markeren als cornerstone artikel. Dan krijgt het van Google ook de aandacht die het blog verdient.

Krampachtig het aantal woorden in de gaten houden stagneert de creativiteit in mijn beleving.

Hoe kan je kopieren vanuit Word

Als jij beter kunt nadenken terwijl je typt in Word moet je dat natuurlijk gewoon doen. Maar bespaar je de moeite van het netjes opmaken van de tekst. Daar gaat het namelijk fout. Het opmaken van de tekst gaat met voor jou onzichtbare codes. Die codes zorgen ervoor dat je document er zo uit ziet als jij het wilt. Zodra je die codes meeneemt tijdens het kopieren kan het fout gaan. Achter de tekst van deze vraagsteller met haar chaotische teksten zaten verkeerde codes.

Hoe kan het wel goed gaan:

Als je wilt knippen
en plakken vanuit Word moet je de tekst ‘zonder opmaak’ plakken. Dat kan met de knop T die je hierboven in de foto ziet staan. In Blogspot zit een soortgelijke knop als in WordPress overigens. Je tikt eerst op de T en dan plak je de tekst.

In WordPress 5 gaat het nog gemakkelijker. Je klikt heel simpel met je rechtermuisknop in het tekstveld waar je de tekst wilt plakken. En vervolgens selecteer je ‘Plakken als tekst zonder opmaak’. Ben je gek op short keys dan gebruik je CTR SHFT V.

Andere redenen waarom je blog er chaotisch uit kan zien

  • Door een ongewenste en ongemerkte aanraking van het muispad kan je zomaar een code hebben ingevoegd die niet handig is. Bekijk de tekst via het tablad ‘text’ van de editor of in WordPress 5 gebruik je ‘als HTML bewerken’ en haal de codes die er niet horen weg.
  • chaos onstaat ook doordat een blog niet in een keer wordt geschreven maar tussen de andere activiteiten door. Ga er rustig voor zitten op een moment dat je echt tijd hebt om te bloggen. De grote lijn kan je verzinnen tijdens het strijken of schoonmaken van de badkamer.

Wat helpt jou om lekker te schrijven?

Om lekker te schrijven heb ik vooral rust nodig. Als ik alleen ben dan zet ik de ene na de andere tekst online. Heerlijk is dat. Maar een goede laptop en een goede laptop steun helpt ook goed mee. Als je in een goede lichaamshouding kan typen maak je minder fouten, kan je je beter concentereren en wordt je blog minder chaotisch. Knippen en plakken van Word naar WordPress is bijvoorbeeld gemakkelijker met een muis dan zonder muis.

Heb jij nog een vraag waar ik je mee helpen kan?

Vertel het verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *