Home » Blog » Herschrijven van een brief is leuk!

Herschrijven van een brief is leuk!

herschrijven van een brief

Zo af en toe krijg ik de vraag of ik een geschreven tekst wil herschrijven. Soms is het een blog waar iemand niet tevreden over is. Ik maak de blog dan voor hem af. Maar soms gaat het ook gewoon om een brief. De ondernemer of directeur vind de brief niet lekker lopen. De boodschap komt er niet goed uit. Of de schrijver vind het lastig om zijn gedachten echt goed te ordenen. Stuur maar op die schrijfsels, jouw Stuk Verder Schrijven doe ik graag. Het herschrijven van een brief of blog is leuk heb ik gemerkt.

Herschrijven sluit aan bij mijn talent

Mijn opdrachtgever doet zijn best om een mooie brief te maken met de inhoud die hij belangrijk vindt. En ik mag daarna helemaal mijn sterke punten gebruiken om de brief nog mooier te maken. In de theorie van Marcus Buckingham zoals hij ze schrijft in zijn boek ‘Ontdek je sterke punten‘(aff.) zijn mijn sterke punten namelijk ‘maximaliseren en inspireren. Maximaliseren betekent dat ik goede dingen nog beter wil maken. Ik leef er van op, ik heb input nodig om tot output te komen. Het onderwerp van de brief maakt eigenlijk niet eens zoveel uit. Juist als het gaat om een onderwerp dat mij niet veel zegt kan ik kritisch kijken en zo schrijven dat het voor mij uiteindelijk duidelijk is waar het om gaat. En voor de lezer dan dus ook.

Dynamisch gebeuren

Het herschrijven van teksten is zo een dynamisch gebeuren. Zeker als je de opdrachtgever al kent van andere opdrachten. Dan weet je namelijk wat hem bezield en wat ongeveer de bedoeling is. Hoe moet die brief geschreven worden zodat hij geloofwaardig is als hij gelezen wordt. Geeft de brief een goede weergave van hoe jij in elkaar zit en hoe jij de zaken aanpakt. Anders valt het tegen als de lezer een klant is geworden bijvoorbeeld.

Soms is het heel verstandig om een brief te laten herschrijven door een tekstschrijver. Als je altijd je eigen teksten schrijft kan je op een gegeven moment een ingesleten schrijfwijze krijgen. Als je dan een verse snelle wervende brief wilt sturen naar nieuwe opdrachtgevers is het verstandig om daar een fris iemand naar te laten kijken. De overdreven vaktaal kan er meestal best uit. En wij kan vaak ik worden.

Mag ik het goede van u nog beter maken? Wat mij betreft mailt u direct de brief die herschreven moet worden. En wellicht krijgt u hem met de omgaande post weer retour. Met offerte en factuur. Want snelle brieven vragen om een snelle afhandeling. Op basis van vertrouwen toch? Daar hou ik van.

Weet u dat ik ook voor u kan bloggen? Of uw blog herschrijven? U schrijft wat er in uw hart leeft en ik maak er een mooi verhaal van. Cynisch, vrolijk, columnachtig of juist heel serieus. Kijk hier maar eens.

Vertel het verder!

1 reactie op “Herschrijven van een brief is leuk!”

  1. Even over de boeken die je noemt.. Ik had het boek: Ontdek je sterke punten gekocht, met het doel mijn sterke punten te ontdekken. Ik merkte dat ik die test niet (meer) kon doen, via de code die in het boek genoemd wordt.
    Strengthfinder is nu Strengthfinder 2.0 geworden, er is een boek met die titel, daar kun je wel een test doen om je sterke punten te ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *