God wil mij gebruiken voor Zijn koninkrijk. Je hoort het mensen vaak zeggen. Of ook wel: God wil jou gebruiken! En dan moeten we op zoek gaan naar dat wat God ons te doen geeft.
In dit filmpje hier zie je het verhaal van ds. Het Lam. Een mooi en breekbaar verhaal over werkstress en burn-out bij dominee’s.

Gebruikt God mensen? Volgens mij gebruikt God geen mensen. Als je gebruikt dan gebeurt dat niet vrijwillig. Dan wordt er over je grenzen gegaan. Dan krijg je onderbetaald en wordt je ondergewaardeerd.

God zet mensen in voor zijn Koninkrijk. Ik moet heel vaak denken aan Mozes die helemaal niet stond te springen om aan het werk te gaan voor God en zijn volk Israël. En toch had God Hem op het oog vanaf het moment dat hij geboren was.

Soms ben ik zo vreselijk benieuwd hoe God mij gebruikt heeft. Straks als ik oud ben of wellicht kunnen we vanuit de hemel terugkijken op ons leven. En dan hoop ik dat er een rode lijn te zien is die de weg van God met mijn leven aangeeft. Vast een weg vol kronkels en omwegen, tenminste, dat is het gevoel wat ik er nu bij heb.

Ben je daar ook zo benieuwd naar?

volg mij!

Chiel Voerman

Freelancer en communicatiemedewerker at Chiel Voerman en Stuk Verder Schrijven
Echtgenoot | Vader | Christen | Blogger | Ik vind het leuk om met van alles en nog wat bezig te zijn. De rode lijn is steeds dat ik wil losmaken, maximaliseren en inspireren. Wat goed is nog mooier maken. Kijk ook op www.stukverderschrijven.nl
Chiel Voerman
volg mij!

Latest posts by Chiel Voerman (see all)

Related Posts

 • Weer een kijkje in mijn jeugdige gedachten. Zo radicaal kan je zijn als je jong bent. Toen ik het zo'n 18 jaar geleden schreef voelde…
 • Een vorige keer schreef ik er over dat God naar mijn idee mensen niet gebruikt maar inzet. Daarvoor is een beschikbaarheid nodig. Een opmerkzaamheid voor…
 • Hoe zat het ook al weer. Van sommige kerkmomenten krijg ik zo'n vreselijke kerkelijke chaos in mijn hoofd dat ik het weer op een rijtje…
 • In de Bijbel in de gewone taal lijkt Mozes een flinke grapjas te zijn. Het lijkt alsof hij de farao uitdaagt. Dit is wat ik…
Vertel het verder!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

7 thoughts on “Gebruikt God mensen of zet Hij ze in?”

 1. Pingback: Jongeren in de kerk (2) – Maximalispiraties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *