Flitshulp! Wandelcoaching.

Ik bied Flitshulp! Soort wandelcoaching aan. Dit is kortdurende oplossingsgerichte hulpverlening maar dan anders: confronterend, helend, verduidelijkend en richtinggevend.  Precies waar jij behoefte aan hebt, want ik reageer op wat jij vertelt of op wat ik aanvoel tijdens het gesprek. Wandelcoaching voor jongeren en volwassenen in Harderwijk en omgeving.

Mijn ervaring tijdens intake gesprekken is dat mensen na afloop al weer een Stuk Verder kunnen en dat verdere hulp eigenlijk niet eens meer nodig is. En dat is natuurlijk heel goed! In één gesprek kan je prima al weer vlot getrokken worden.

Ik aarzel het woord wandelcoaching te gebruiken omdat er ook echte wandelcoaches zijn. Die richten zich op metaforen in de natuur en bedenken daar oefeningen bij. Ik richt mij niet zozeer op de metaforen in de natuur maar vooral op dat wat jij mij vertelt tijdens het lopen. Lopen en praten gaan zo goed samen. Stil zitten is vaak helemaal niet fijn als je geest wil denken en ordenen. Soms zie ik een goede metafoor of gebruik ik een oefening om de gedachten even te verzetten.

Wil jij of wilt u eens een stevig gesprek over jezelf voeren? Over de dingen die je tegenkomt in je leven, die irritant zijn of oervervelend? De dingen die je overkomen of die je steeds juist bewust opzoekt? De dingen waar je grijze haren van krijgt? Denk je erover om te stoppen met je opleiding of met je relatie maar wil je toch eerst even goed kritisch alle kanten belichten?

Hoe werkt deze wandelcoaching

Hoe werkt zo’n wandelgesprek in Harderwijk of heel ergens anders? We reserveren een dagdeel waarop we samen naar het bos gaan of naar de prachtige zandverstuivingen hier op de Veluwe vlak bij Harderwijk. Jij vertelt en ik stel vragen. Daarna laten we elkaar weer los en maken eventueel nog eens zo’n afspraak. De uitkijktoren van het Veluwetransferium vlakbij station Nunspeet is een prachtige plek om over je leven te bekijken. Op de Stakenberg bij Elspeet is een prachtige nieuwe stevige en nog hogere uitkijktoren gebouwd. Daar kunnen we op klimmen en letterlijk een helikopterview nemen over je leven! Ook in Harderwijk is er ondertussen een hoge uitkijktoren van zo’n 43 meter hoog, de zogenaamde Toekantoren. Maar ook andere mooie inspirerende plekken zijn geschikt voor wandelcoaching. Pas was ik overigens bij Ughelen, prachtig lopen daar!

Voor wie: dominees, ouders, docenten, mentoren, studenten, jongeren, pubers etc.

Onderwerpen die geschikt zijn voor wandelcoaching:

 • ik heb het idee dat ik geleefd wordt.
 • docenten begrijpen mij niet
 • ben ik gek of juist die ander?
 • ik heb net een nieuwe diagnose gekregen maar ik weet heel niet wat het inhoud en hoe ik er mee om moet gaan. (ADHD, PDD-NOS, autisme)
 • ik kom niet uit de verf!
 • we hebben moeite met het opvoeden van kinderen, er is iets met ze. Maar wat? Waar starten we met het zoeken naar hulp?
 • waarom moeten ze altijd mij hebben?
 • ik ga niet meer naar school!
 • ik ben net op kamers maar het lukt allemaal niet! Heb het idee dat mijn moeder steeds over mijn schouder meekijkt. (bijvoorbeeld).
 • ik ben dominee maar eigenlijk wil ik eens sparren met iemand die niet zo dominee gevoelig is.
 • enz.
 • Vanuit mijn bedrijf voor online tekstschrijven: ik wil mijn bedrijf goed beschrijven op internet maar ik heb eerst duidelijkheid in mijn drijfveren nodig.

Flitshulp is een vorm van kortdurende oplossingsgerichte hulpverlening en het lijkt op wandelcoaching. Een dagdeel op stap voor €90,00 incl. BTW bijvoorbeeld.  Meld je nu direct aan!! 

Voor andere soorten coaching of advies, neem even contact op.

Jij kan mij vast helpen!

Helaas kan mijn jaarcontract om financiële redenen niet verlengd worden. Ik werk nu als part-time online communicatiemedewerker voor een goed doel/patiëntenvereniging en ik zou het leuk vinden om nog een paar jaar in zo’n soort functie te werken.

Jij kent mijn blogs en dus ook mijn manier van denken. Als je een plek weet waar ik een rol kan spelen? Ik hoor graag van je! chiel@chielvoerman.nl