christelijke kerst cd

Christelijke kerst cd’s

Gek ben ik op christelijke kerst cd’s. Als ‘Stille nacht’ erop staat ben ik altijd weer benieuwd op welke manier ze het lied vertolkt en opnieuw origineel gemaakt hebben. Maar ik houd vooral van kerstliederen waarin ook Golgotha en Pasen naar voren komt.

Vandaag begint een eeuwige dag

Terwijl ik een ander blog aan het schrijven was hoorde ik op de achtergrond de kerst opwekkingcd. Een cd die voor mij symbool staat voor christelijke vrijheid. Vooral het lied ‘laten wij aanbidden’ bracht in mij wel een andere kerst naar boven moet ik zeggen dan ik gewend was.

De zin die bleef hangen in mijn oor was ‘Vandaag begint een eeuwige dag’. Het is een zin uit het lied ‘Goed nieuws’. Met de geboorte van Jezus begon een nieuwe werkelijkheid. Zichtbaar, tastbaar was hij in ons midden, zodat we geen excuus meer hebben. (dat lied is ook van Graham trouwens).We weten allemaal hoe we moeten leven zoals God het wil.

Brengt mij op het spoor van een mooie christelijke kerst cd

Dit lied brengt mij wel op het spoor van een nieuwe mooie christelijke kerstcd. Het lied ‘Goed nieuws’ is namelijk geschreven door Graham Kendrick onder de titel ‘Good news’. En ik moet zeggen dat ik geniet van die heerlijke veelzijdige stem van deze zanger.

Het lied staat op het album The Gift dat is uitgegeven in 1998 en ondertussen beschikbaar is in dubbelcd Rumours of angels. Op deze pagina kan je overigens volledige sheets downloaden van het lied Good news.

Wat zijn jouw toppers als het gaat om christelijke kerst cd’s?

Wat zijn jouw toppers? Volgend jaar ben ik D.V. weer jarig namelijk. De mijne zijn voorlopig:

De meeste zijn oudjes van de rommelmarkt en kringloopwinkels. Ik heb er nog een aantal maar die zijn niet allemaal om over naar huis te schrijven. Hebben jullie nog goede tips?

Vroeger was mijn favoriet de kerst suite van Jan Zwart gespeeld door Feike Asma. Vooral omdat ik al die liederen zelf spelen kon. Lijkt wat op deze. Mijn vingervlugheid is er helaas niet meer zo. Maar de beroemde Stille Nacht lukt nog wel. Tegenwoordig hou ik niet meer van die dramatische orgelmuziek, geef mij maar een lekkere band. 

Wat zijn jouw jeugdzondes?

 

Latest posts by admin (see all)

Related Posts

Vertel het verder!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *