#bloghop mei afstemmen christelijke webloggers

“Hou vol het goede te doen en stop met vechten en geef je over aan God” is de boodschap die Petrina uit mijn inzending voor de #bloghop van de christelijke webloggers haalde. Fijn dat ik met dat blog mocht winnen. Nu sta ik voor de uitdaging een nieuw thema te vinden dat nog niet voorbij is gekomen.

In 2016 won ik de #bloghop met het thema ‘verbinding‘. En ik wil daar nu eigenlijk bij aansluiten. Het thema wordt dan ook: afstemmen. Doe mee en stuur je blog in, dit kan tot 29 mei 2018.

Afstemmen

Toen ik las dat ik een nieuw thema mocht verzinnen dacht ik gelijk aan mijn blogs over jongeren in de kerk en mijn idee om te stoppen met het doelgroep denken in de kerk. Ik moest denken aan het blog over ‘Ergens-jeugd en ‘Overal-jeugd’. Er moet een manier te vinden zijn waarop we zonder kunstmatige ingrepen op elkaar kunnen afstemmen zodat we elkaar begrijpen, aanvullen en vervullen.

Ik moest denken aan mijn huidige baan bij de NPV waarin we bijvoorbeeld moeten afstemmen op jongeren: hoe krijgen we ze mee, hoe bereiken we ze, hoe haken we bij ze aan. Maar ook: wanneer is het goed om juist niet af te stemmen en een vreselijk spannende dissonant te zijn waardoor mensen opkijken, hun hoofd tussen de schouders trekken en compleet in hun energie komen en flink gaan ageren. Preken voor eigen parochie is gemakkelijk, maar een parochie die vooral het bekende vertrouwde wil horen kan erg lastig zijn. De groei gaat er dan uit.

Pinksteren gaf de mogelijkheid om af te stemmen

Afstemmen en Jezus? Waarom ging Jezus naar de hemel met hemelvaart? Om af te stemmen met de Vader denk ik. En met Pinksteren kwam de Geest om ons te helpen af te stemmen op elkaar en op God. Heel veel stemmen klonken in allerlei talen, of hoorden oren de stemmen in verschillende talen?

Zonder Geest geen afstemmen op elkaar denk ik. De vrucht van de Geest is één grote afstemming: liefde, vrede, gerechtigheid, je kent het wel.

Hoe werkt de #bloghop

Ik denk dat je met dit thema veel kanten op kunt. Afstemmen gebeurt ook in de keuken, in de muziek, binnen gezinnen. Het kan met kleur, gedichten, verhalen, columns, schilderijen, handlettering. Misschien componeer je een nieuw lied. Dit zijn de spelregels:

 1. Schrijf op je eigen blog over het thema ‘Afstemmen‘. Plaats hierbij het logo van de #bloghop (controleer even of je het goede jaartal gebruikt!)
 2. Publiceer het op je eigen blog en vermeld in of onderaan het bericht dat je meedoet aan de #bloghop. Vermeld hierbij een link dit blog.
 3. Laat een url-link naar jouw blogpost achter in een reactie onder dit blogbericht.
 4. Laat eventueel via Facebook, Instagram, Google+, Twitter of andere sociale media weten dat je meedoet aan de bloghop. Gebruik hiervoor #bloghop. Je kunt ook het bijbehorende logo gebruiken zodat de bloghop herkenbaarder wordt voor andere bloggers.
 5. Let op! Stuur je inzending in vóór 29 mei. Ik maak uiterlijk 31 mei bekend wie de winnaar is.

P.S. Het is toegestaan meerdere artikelen in te sturen.

Ik ben benieuwd naar je inzending!

De bloghop is een idee van de Christelijke Webloggers. Op hun website kan je er meer over lezen. Als je ook een blog hebt kan je je aansluiten! En je bent ook welkom in de besloten Facebookgroep voor Christelijke bloggers. Wil je christelijke blogs lezen, dan kan dat in de groep Christelijke blogs lezen.

 

volg mij!

Chiel Voerman

Freelancer en communicatiemedewerker at Chiel Voerman en Stuk Verder Schrijven
Echtgenoot | Vader | Christen | Blogger | Ik vind het leuk om met van alles en nog wat bezig te zijn. De rode lijn is steeds dat ik wil losmaken, maximaliseren en inspireren. Wat goed is nog mooier maken. Kijk ook op www.stukverderschrijven.nl
Chiel Voerman
volg mij!

Latest posts by Chiel Voerman (see all)

Related Posts

Vertel het verder!
 • 22
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

15 thoughts on “Afstemmen is het nieuwe thema voor de #bloghop”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *