Home » Blog » Bloggen mag ook gewoon leuk zijn

Bloggen mag ook gewoon leuk zijn

bloggen mag ook gewoon leuk zijn

Er zijn mensen die bloggen om geld te verdienen. Sommigen houden er verschillende affiliateblogs((aff.) op na en daarmee verdienen ze aardig wat geld. En als je als ondernemer blogt om de ideeën van je organisatie uit te dragen dan verdien je in principe ook geld met schrijven. Maar bloggen mag ook gewoon leuk zijn. Er zijn heel bloggers die het alleen doen omdat ze het leuk vinden om te schrijven of omdat ze een boodschap willen uitdragen.

Er zijn heel veel bloggers die schrijven vanuit hun innerlijke drive. Iets is in het hoofd gekomen en dat moet er ook weer uit. Heerlijk is het dan om te bloggen. Op zo’n moment zou een ander een schilderij maken of juist driftig gaan fitnessen. Lekker van je af bloggen zoals je vroeger in je dagboek zou doen. Sommigen bloggen zoals ze vroeger een ‘ingezonden’ zouden doen bij een krant.

Moet je een goede blogger zijn?

Moet je een goede blogger zijn als je je schrijfsels in de openbaarheid brengt? Vandaag probeerde ik een amateurblogger over te halen haar blogs eindelijk te publiceren. Ze schrijft al zo lang op haar Facebookpagina en af en toe op een afgesloten blog. Ze denkt dat ze niet goed genoeg is. En ze hikt er tegenop om haar privacy op te heffen.

Moet je een goede schrijver zijn om te bloggen? Als je blogt voor een organisatie of voor je eigen onderneming moet je leuk kunnen schrijven. Anders kan zo’n blog ook averechts gaan werken. Maar als je blogt voor je plezier of als uitlaatklep dan moet je vooral een leuk mens zijn met mooie verhalen, mooie dingen beleven en fijne interessante gedachten kunnen delen. Mensen die van je houden gaan je dan lezen. En lezers gaan van je houden.

Bloggen mag gewoon leuk zijn

Ja bloggen mag ook gewoon leuk zijn, niets geen moeten. Dus laat je niet tegenhouden door commentaar van anderen of door de kritische stem in je hoofd. Misschien kan je die stem in je hoofd een goed antwoord geven door te zeggen dat je voor de lol blogt. Of misschien moet je eerlijk zijn en geef je een beetje toe aan die stem. Oke dan, ik ga een schrijfcursus volgen.

Als je nu tot de conclusie bent gekomen dat bloggen niet je sterkte kant is, dan zou je op zoek kunnen gaan naar iemand die de blogs voor jou wil schrijven.

Wat doe jij, koop jij dit boek Bloggen als een pro in 60 minuten of mail je mij even.

Vertel het verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *