Over deze site

Mijn eerste website was een blog met de naam SPHVRMN. Daarmee was ik begonnen toen mijn leidinggevende aangaf dat ik best iets inhoudelijks te zeggen had op het gebied van leerlingbegeleiding en passend onderwijs. Al snel werd dat blog chielvoerman.wordpress.com omdat ik de naam van die andere een beetje onnozel vond. Ik moest best een drempel over moet ik zeggen, voor ik met naam en toenaam op het grote wereld wijde web durfde te staan.

Maar het went.

Mijn wordpress.com blog schreef ik vol met allerlei verhalen over onderwijs en hulpverlening. Toen ik mijn eigen praktijk begon verhuisden die blogs naar de website van mijn praktijk en werd chielvoerman.wordpress.com een soort reli-blog. Ik blogde vooral over geloven en perikelen in de kerk. Het afgelopen jaar spitse dat zich wat toe op het thema ‘jongeren in de kerk’.

Combinatie van twee websites

En nu dit blog helemaal best spannend met mijn eigen naam als domeinnaam. Prettig idee dat er nu niet iemand anders meer mee vandoor kan gaan. Maar het idee zat al heel lang in mijn hoofd. Ik had het idee dat ik niet goed uit de verf kwam op die andere websites. De onderwerpen gingen teveel door elkaar lopen. Ik ging coachende stukken schrijven op mijn blog die hoort bij Stuk Verder Schrijven. En ik ging over jongeren in de kerk schrijven op mijn blog van Stuk Verder Jongerencoach. Daarbij kwam dat het woord jongerencoach steeds minder goed ging passen omdat er steeds meer volwassenen op mij af kwamen. En tegelijk ontgroeide ik dat coachen eigenlijk en vond ik steeds meer plezier in het schrijven en in marketingachtige dingetjes.

En als laatste ontwikkeling kreeg ik een part-time baan als communicatiemedewerker. Een mooie kans om een overstap te maken naar de wereld van de communicatie. En ik besloot te stoppen met de praktijk voor coaching.

Niet alleen een blog over geloven

Omdat veel van mijn blogs op Stuk Verder het echt goed deden vond ik het jammer om al die uren werk weg te gooien. Ik heb de meeste blogs gewoon terug gezet op deze website. Het blog over hechtingsproblemen in het onderwijs bijvoorbeeld. En die van ‘praten we nog met spijbelaars‘.

Op deze website blijf ik bloggen en schrijven over de dingen die mij bezig houden. Dus mijn levensthema’s kom je hier gewoon weer tegen: geloven, kerk, hulpverlening, jongeren, hoogbegaafdheid, etc. Deze website is dus een afspiegeling van hoe ik ben. En dat is nu eenmalig redelijk veelzijdig, eigenwijs, snel denkend en kritisch.

Dit is zeker niet alleen een blog over geloven. Wel is het een christelijk blog, dus ik bekijk de wereld door de ogen van het christelijk geloof.

Visitekaartje

Een website is meer dan een visitekaartje schrijf ik op mijn website voor tekstschrijven. En toch is deze website wel degelijk ook een soort visitekaartje voor mij. Als er iets is wat ik voor je kan doen dan kan je contact op nemen. Coachen doe ik niet meer, maar ik kan nog wel met je meedenken vanuit mijn ervaring binnen zorg en onderwijs. Ik ben nog steeds een ZZP’er die ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel.

Op de voorgangers van deze website verdiende ik af en toe wat centen doordat lezers via mijn website boeken kochten bij Bol.com. Deze manier van geld verdienen blijf ik wel doen met deze website. En het kan zelfs wat uitgebreid worden omdat ik niet meer gebruik maak van WordPress.com. Het geeft meer vrijheid.

Hoe kan je deze site gebruiken

Hopelijk lees je alles wat ik op deze site neerzet. Maar dat zal wel niet. Via de sidebar kan je je inschrijven voor de nieuwsbrief. Maximaal één keer in de week zal ik je dan een mailtje sturen met daarin een kleine inleiding op mijn nieuwe blogs en een link er naar toe. Dan hoef je deze site niet zo in de gaten te houden.

Op de homepage zie je steeds de laatste berichten binnen elk onderwerp. En bovenin de nieuwste berichten op de website. Zo zie je snel wat nieuw is op de site. Via het menu kan je de verschillende onderwerpen selecteren om daar eens lekker in te lezen.

Wat doen we, naar de homepage maar?