Home » Blog » Blog delen via sociale media, welke volgorde?

Blog delen via sociale media, welke volgorde?

blog delen via sociale media

Je wilt je laatste nieuws of je blog delen via sociale media. Maar wat is nou de goede volgorde?

De laatste tijd ben ik weer wat meer actief op LinkedIn. En dan valt mij op dat er veel mensen zijn die volgens mij de verkeerde volgorde gebruiken. Eerst gaan ze nieuws delen op LinkedIn en daarna pas op de website. Het komt heel vaak voor dat mensen het nieuws niet delen op hun website of er nog niet aan toekomen zijn om het beloofde bericht te posten. Als je dan heel nieuwsgierig doorklikt op de link in het bericht op LinkedIn kom je op een ‘sorry deze bestaat niet’ of op een homepage terecht.

Is dat slim?

Lijkt mij niet. Je website is de plek waar je de kijkers naar toe wilt hebben. Want daar staan uiteindelijk je producten, diensten of je blogs die gelezen moeten worden. En vandaar uit kunnen je bezoekers de keuze maken om met jou verder in zee te gaan. Of als blogger heb je er wellicht een nieuwe fan bij.
Die website moet dus het startpunt zijn van alles wat je deelt rond je onderneming of instelling.

Dus: eerst het nieuws of je blog delen op de website. En als die post helemaal goed staat kun je hem delen via Twitter, LinkedIn, Facebook of Instagram.

Blog delen op sociale media, geef een accent

Nieuws of blog delen via de sociale media is gewoon heel slim om te doen. Want dan kom je tenminste nog eens onder de aandacht van mogelijke kopers/kijkers/volgers. Op de meeste sociale media kan je de link plaatsen (en weer weghalen als het voorbeeld geladen is) van de post die je wilt promoten. In het tekstvak erboven of eronder kan je dan per sociale media een ander accent leggen. Als je een bijscholingsmoment promoot zou je op Facebook een accent kunnen leggen op de locaties waar mensen vandaan komen. Op LinkedIn kan je juist de waarde van de bijscholing voor je professionaliteit beklemtonen.
En geef niet alles weg in je blog of nieuwsbericht, want dan heeft klikt er niemand door naar je website. Daar staat namelijk nog veel meer dat ze lezen moeten.

Handmatig blog delen op sociale media

Vanwege de accenten ben ik er erg voorstander van om handmatig te delen via sociale media. Dus niet via programma’s of automatische verbindingen tussen verschillende programma’s. Op ieder platform spreek je andere mensen aan en gebruik je dus ook andere woorden.

Lees ook dit blog over het delen van blogs via LinkedIn

Vertel het verder!

1 reactie op “Blog delen via sociale media, welke volgorde?”

  1. Pingback: Blog delen op LinkedIn, dat moet je niet altijd doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *