Home » Blog » Blog delen op LinkedIn

Blog delen op LinkedIn

blog delen op LinkedIn

Doe jij het wel eens? Je blog delen op LinkedIn? Natuurlijk is het heel erg slim om je blog te delen via de sociale media. Maar dan moet je het wel in de juiste volgorde doen. Zo af en toe kom ik tegen dat mensen wel een nieuwsbericht delen op LinkedIN, maar dat ze de kans om verkeer naar hun website te leiden laten lopen.

De juiste volgorde

Op Stuk Verder Schrijven schreef ik een blog over het delen van je blog op sociale media. Het is belangrijk om mensen te lokken naar de website waarmee je uiteindelijk klanten wilt binnenhalen. Waarmee je dus geld wilt verdienen. Op LinkedIn hebben mensen uiteindelijk minder aandacht voor je.

Welke blogs niet delen op LinkedIn

Je blog delen op LinkedIN moet je denk ik niet altijd willen doen. Als amateurblogger of als hobbyblogger kan je beter je professionele profiel niet bevuilen met je blogs. Vaak sluiten die blogs namelijk helemaal niet aan bij wat je zakelijk aan het doen bent.
Een blog over huis, tuin of keuken of geloof past niet altijd bij je zakelijke imago. Al zijn er aanwijzingen om te denken dat we steeds meer inclusief willen leven.

Wat zegt het

Dat aanstaande werkgevers op sociale media kijken hoe jij in het leven staat is geen geheim meer denk ik. Zelf kijk je zelf ook even op Facebook als je een interessante spreker hebt gehoord of als je een nieuwe collega krijgt. Je bent uit op de talenten en vaardigheden van die collega maar uiteindelijk wil je ook gewoon weten met wat voor persoon je de pauze doorbrengt.
Het kenmerk van bloggen is dat je daarmee jezelf laat zien. Een blog is een podium maar ook een grote spiegel. Als jij je blogs deelt op LinkedIn dan zeg je daarmee bijvoorbeeld:

 • dat je vindt dat je iets te vertellen hebt
 • dat je lef hebt
 • dat je niet alleen wilt ontvangen maar ook wilt zenden
 • dat je intensief leeft (volgens mij doen bloggers dat)
 • dat je kennis wilt delen
 • dat je de wereld mooier wilt maken

Wanneer kan je je blog delen op LinkedIn?

Wanneer zou je zelfs je hobbyblogs kunnen delen op LinkedIN?

 • Als het onderwerp goed bij je zakelijke bezigheden past
 • Als je de vaardigheden die je nodig hebt bij bloggen wilt aantonen
 • Als je werkzaam wilt zijn in de interessegebieden waarover je blogt
 • Als je het fijn vindt om af en toe eens te laten zien dat je ook een mens bent
 • Als je een duiding wilt geven aan gebeurtenissen op zakelijk gebied vanuit je visie op de wereld. Ook daarmee kan je je persoonlijke brand bouwen.

Wat is jouw ervaring met het delen van artikelen op LinkedIn

Wat is jouw ervaring met het delen van blogs of artikelen op LinkedIn? Of weet je niet goed hoe je eraan moet beginnen? Ik hoor het graag van je. Waarschijnlijk kan ik jou een eind op weg helpen. Kijk maar eens hier.

Vertel het verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *