Ben ik hoogbegaafd? Hij dacht eerder aan ADD of zoiets.

Ik mag geen diagnoses stellen. Maar kan je leven met het beeld wat jij van jezelf schetst?

Zou je tevreden kunnen zijn met het feit dat je anders denkt dan andere jongeren? Dat je sneller verveelt raakt? Dat je meer gericht moet zijn op wat jij kan leren van een situatie in plaats van wat de situatie jou wil leren? Dat je geen samenvattingen gaat maken maar direct gaat reflecteren in het college? De creativiteit is er immers nu en straks niet meer?

Een gevoelige jongen en tegelijk een echte man. Scherp. Analyseren. Nadenken. Vooruitdenken.

Zou ik hoogbegaafd zijn? Hij gaat er eens over nadenken. Hij is nu al aan het wennen aan het idee. En het bevalt hem nu al.

Zal wel hoogbegaafd zijn.

volg mij!

Chiel Voerman

Freelancer en communicatiemedewerker at Chiel Voerman en Stuk Verder Schrijven
Echtgenoot | Vader | Christen | Blogger | Ik vind het leuk om met van alles en nog wat bezig te zijn. De rode lijn is steeds dat ik wil losmaken, maximaliseren en inspireren. Wat goed is nog mooier maken. Kijk ook op www.stukverderschrijven.nl
Chiel Voerman
volg mij!

Latest posts by Chiel Voerman (see all)

Related Posts

 • Zo rond de kerst komen de eerste waarschuwingen binnen bij leerlingen en studenten. Rapportenvergaderingen in het voortgezet onderwijs en besprekingen binnen de hogescholen zijn spannend…
 • Hoogbegaafde jongeren in de kerk hebben lef nodig. Niet het lef van zichzelf, maar het lef van volwassenen in de kerk. En uiteraard kan je…
 • Het thema hoogbegaafdheid komt steeds vaker voorbij in mijn privé leven maar ook als coach. Lees mijn recensie van het boek 'Hoogbegaafde Volwassenen' Deel 1.
 • "Ik zoek hulp", nu weet je het zeker. Aan de buitenkant lijkt alles goed te gaan. Maar van binnen klopt er iets niet. "Heb ik…
Vertel het verder!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *