Inhoudelijk zit ik soms wat in de knel met Advent, dat kon je lezen in een van mijn vorige blogs. Maar verder vind ik het een heerlijke tijd. Qua muziek ben ik gek op Advent en kan ik eigenlijk niet wachten tot Sinterklaas het land weer uit is. En stiekem wacht ik er helemaal niet op. De kers tcd’s staan weer netjes op een rijtje op een prominente plek in de kast.

Herinnering aan kerst vroeger

Beetje ouwelullig misschien. Maar rond de kersttijd denk ik altijd veel terug aan vroeger. Mijn vader was gek op de kerstplaten van de Cats en Nanna Mouskouri. Als de ‘kleintjes’ op bed lagen dan trok hij zijn sloffen aan en ging hij naar de platen luisteren. ‘t Was gewoon gezellig, lekker knus, huis op de prairie-gevoel. Mooi toch zo’n plaat, je hoort op deze opname trouwens de naald door de groeven van de LP gaan.


Ik vind kerstliederen gewoon lekker. En tegelijk is het ook heel raar vind ik als je overal ineens de liederen hoort spelen die eigenlijk bij de kerk horen. Bij geloven. Wat heeft stille nacht te maken met de Hema of met de Intertoys. En waarom zingen zangers kerstliederen terwijl ze helemaal niet in God geloven? Tja, ik denk dan maar aan Mat 21:16 :Uit de mond van kinderen en zuigelingen hebt Gij lof bereid. Het gaat bij de boodschap van God niet om de zender maar om de ontvanger tenslotte.

Advent in de kerk

Het mooie van kerst en advent in de kerk vind ik dat je het verhaal van toen naar het nu kan halen. De geboorte van Jezus, verwachting, ongeloof, vertrouwen, vluchten. Het kan zo tastbaar worden, zo dichtbij.
En als je dan ook nog bezig mag zijn met de muziek in de kerk dan je je geluk niet op met kerst. Kerst is voor veel componisten zo’n inspiratie geweest. Feest in de kerk!

Dit lied hieronder gaan we zondag zingen. Hopelijk klinkt het ook zo. ūüôā

 

volg mij!

Chiel Voerman

Freelancer en communicatiemedewerker at Chiel Voerman en Stuk Verder Schrijven
Echtgenoot | Vader | Christen | Blogger | Ik vind het leuk om met van alles en nog wat bezig te zijn. De rode lijn is steeds dat ik wil losmaken, maximaliseren en inspireren. Wat goed is nog mooier maken. Kijk ook op www.stukverderschrijven.nl
Chiel Voerman
volg mij!

Latest posts by Chiel Voerman (see all)

Related Posts

 • Vaak vieren we kerst alsof het kindje Jezus opnieuw geboren gaat worden. Ik schreef daar in 2014 een blog over. Een uitzonderlijke en bovennatuurlijke scheppingsactiviteit…
 • Wie zou jij meenemen naar de kerk? Zo'n 25 jaar geleden was het ook hip om andere mensen mee te vragen naar de kerk. We…
 • Op 23 maart zal het theaterstuk The Passion in Nunspeet te zien zijn. Het doet wat stof op waaien zeg in het kleine redelijk christelijke…
 • Anderhalve week geleden was ik op het mini-symposium van Hospice De Regenboog in Nunspeet. Deze kleinschalige zorgorganisatie bestaat nu 5 jaar en dat mocht natuurlijk…
Vertel het verder!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *